Barista

El món Barista és un món que va en augment el seu interès. Podíem trobar, anys enrere, que en el món de l’hostaleria qualsevol persona feia un cafè sense tenir gaires coneixements ni nocions al respecte. En canvi, d’uns anys cap aquí, això ha anat canviant gràcies a les empreses elaboradores de cafè que posen especial interès en què el seu producte es manipuli correctament seguint tots els paràmetres correctes per així obtenir un resultat final espectacular. Alhora que també els restauradors mostren interès a millorar el procés perquè el producte final sigui de la màxima qualitat i el client estigui satisfet i torni a les seves instal·lacions.

És per això i perquè a l’escola sempre hem apostat per treballar des de l’origen, des del saber fer i procedir amb coneixement i garantia que el que fem ho fem bé i dins sempre de la millora constant… que posem en pràctica tota la nostra vàlua ensenyant als nostres alumnes el necessari per treballar darrere una barra fent cafès i altres tipus d’infusions entre altres.

Parlem de la història, dels seus orígens geogràfics, dels aspectes botànics que fan que ens arribi transformat en grans de cafè verd i per això també és important parlar del beneficiado i entre ells d’alguns d’última tendència en els últims anys.

Visitem empreses properes elaboradores de cafè i veiem el procés de selecció del gra, torrat del producte seguint uns paràmetres en concret i l’envasat d’aquest. Tot això amb uns coneixements previs treballats a l’escola mitjançant continguts treballats al llibre i tastos de diferents cafès segons el seu tipus de torrat.

En el cas de les infusions parlem i donem coneixements botànics de la planta, característiques organolèptiques mitjançant tastos de diferents tipus i varietats. Donant especial èmfasi al món del te, les diferències entre ells, ja que aquest també és un producte molt interessant i molt ampli, tes blancs, verds, vermells, blaus i negres poden estar a qualsevol carta d’un restaurador i hem d’estar preparats per saber les seves característiques i propietats alhora de com manipular-lo de la millor manera perquè li arribi un producte excel·lent al nostre client.

Seguidament quan el nostre alumne ja és coneixedor del producte, varietats i tractament fins a arribar envasat a les nostres mans, procedim al coneixement de la maquinària que utilitzarem.

I aquí ens pronunciem amb força perquè els nostres alumnes sàpiguen tot sobre la maquinària, ja que és la base d’un bon resultat. Aquí coneixen els tipus de cafeteres, el manteniment diari, setmanal i conceptes bàsics per poder gestionar el dia a dia. També els hi ensenyem a regular el molinet a conèixer quan el cafè està en el seu punt òptim de mòlt perquè el resultat final sigui perfecte, mirem tots els paràmetres necessaris, temps, pressió, temperatura perquè sigui excepcional l’experiència.

I per últim, i no menys important posem en pràctica aquesta base tan sòlida adquirida elaborant pràctiques bàsiques i evolucionant cap a les tècniques més divertides com ara el latteart i coffee painting a on gaudim plasmant la nostra creativitat a la tassa un cop s’han adquirit les nocions bàsiques d’emulsió i elasticitat de la llet, temperatura, tècniques per fer els dibuixos bàsics com són el cor, la rosseta i l’espiga.

Realment aquest món és molt interessant i un cop hi ets dins, la teva mirada canvia i valores molt més aquest producte final que fa que el nostre client marxi amb millors sensacions del nostre establiment. I cada cop més et trobes espais dedicats al 100% a aquest món.

Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+