CFGM Pastisseria, forneria i confiteria

Denominació:Pastisseria, forneria i confiteria
Nivell:Formació professional de Grau Mitjà
Durada del cicle formatiu:2.000 hores
Formació en el centre educatiu:1.584 hores
Formació en centres de treball:416 hores

El grau mitjà de pastisseria de l’Escola Joviat és una porta d’entrada al món fascinant de la pastisseria, forneria i confiteria, dissenyat per a aquells apassionats pel dolç art de crear postres, pans i dolços.

Amb una durada de dos anys, aquest curs intensiu ofereix una combinació única de formació teòrica i pràctica, incloent-hi 416 hores de pràctiques professionals en reconegudes empreses del sector.

El nostre programa destaca per la seva aproximació a la innovació, la sostenibilitat i l’ús de productes ecològics i de proximitat, garantint una educació de qualitat alineada amb les necessitats actuals del mercat gastronòmic.

Els estudiants desenvoluparan habilitats en elaboració, decoració, i presentació de productes, preparant-los per a una carrera exitosa en la pastisseria.

Horaris

Matí

De dilluns a divendres de 9.00 a 15.30 hores (aproximadament, varia segons el grup-classe), inclosa l’estona de dinar

Pla d’estudis

Tècniques i pràctiques en la creació de pans i brioixeria.

Fonaments de la pastisseria i la rebosteria, incloent-hi la preparació de bases.

Tècniques específiques per a confiteria i especialitats dolces.

Creació i presentació de postres per a l’àmbit de la restauració.

Desenvolupament de productes específics d’obrador, tant dolços com salats.

Gestió d’estocs i controls de qualitat.

Normatives i pràctiques de seguretat alimentària.

Estratègies per a la comercialització i venda de productes.

Preparació per a l’entrada al món laboral.

Foment de l’emprenedoria dins del sector.

Desenvolupament de competències en anglès específic per al sector.

Pràctiques professionals en empreses del sector.

Treball per projectes

Pastís Joia amb el seu Embalatge

Aquest projecte implica la creació d’un pastís exclusiu, acompanyat d’un embalatge dissenyat especialment per aquest, destacant la importància de la presentació i la innovació en els productes de pastisseria.

Postres Estrella

Els alumnes treballen en el desenvolupament de postres destacats, amb l’objectiu de crear plats que puguin ser considerats com a especialitats o signatures de l’establiment on treballin.

Torró de Creació Pròpia

Es tracta d’un projecte on els estudiants desenvolupen un torró únic, aplicant els seus coneixements sobre els ingredients i les tècniques de confiteria per crear un producte innovador.

Llibret de Receptes

Aquest projecte consisteix en la compilació d’un llibret de receptes elaborades pels estudiants, que serveix tant com a mostra del seu treball com a eina de referència per a futurs projectes.

Diferents Ofertes Gastronòmiques per als Diferents Establiments Gastronòmics

Els estudiants treballen en el desenvolupament d’ofertes gastronòmiques variades per a pastisseries, forneries, restaurants, hotels i càterings, demostrant la seva capacitat d’adaptació i creativitat en diversos entorns de la gastronomia.

Equipament i recursos

Equipament avançat per a cuina, pastisseria, i confiteria; tallers especialitzats, ús de productes ecològics i de proximitat, projectes reals com “Torró de Creació Pròpia”, i pràctiques professionals.

  • grau mitja de pastisseria
  • grau mitja de pastisseria
  • grau mitja de pastisseria
  • grau mitja de pastisseria
  • grau mitja de pastisseria
  • grau mitja de pastisseria
  • grau mitja de pastisseria

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Els estudiants que completen aquest grau reben el títol de Tècnic/a en Pastisseria, Forneria i Confiteria.

Per accedir al cicle és necessari tenir el graduat en ESO, un títol de tècnic/a, haver superat la prova d’accés a Cicles de Grau Mitjà, haver fet el curs específic d’accés a Cicles de Grau Mitjà, haver superat el segon curs del BUP, tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics o haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.

Les pràctiques es realitzen diàriament en obradors reals de pastisseria, tant dolça com salada, i postres de restaurant. A més, inclouen pràctiques temàtiques específiques i serveis reals en restaurants d’aplicació de l’escola.

Després de completar el grau, els estudiants poden continuar la seva formació en Cicles Formatius de Grau Mitjà en Cuina i Serveis de Restaurant i Bar, Cicles Formatius de Grau Superior en Direcció de Cuina, Dietètica, o obtenir un Diploma de Sommelier.

Les sortides professionals inclouen treballar com a pastisser/a, mestre/a d’obrador (forner/a), elaborador/a de brioixeria, masses i bases de pizza, decorador/a de pastissos, confiter/a, reboster/a, torronaire, elaborador/a de caramels i dolços, i elaborador/a de postres de restaurant, entre altres.

Go to Top