Joviat avui

És una fundació educativa fundada l’any 1960 per Josep Vilaseca Atset, a Manresa. Des de llavors fins ara, s’ha convertit en un centre de referència al país pel seu compromís amb un aprenentatge de qualitat, significatiu i proper a les persones. L’experiència i les històries d’èxit de milers d’estudiants així ho avalen.

JOVIAT és un centre de formació postobligatòria i professional, amb més de dos mil alumnes, que imparteix els ensenyaments de batxilleratcicles formatius de grau mitjà i superior, formacions per a l’ocupació i el reciclatge, ensenyaments específics i un postgrau universitari; amb els estudis superiors vinculats al Campus de la UManresa (UVic-UCC).

Un centre de prestigi per les seves contribucions des de la innovació pedagògica, per la col·laboració amb el teixit empresarial, social i cultural del territori, i per la contribució a la integració de les persones al món laboral. JOVIAT brinda a totes les persones l’oportunitat d’explorar al màxim els seus talents i desenvolupar les seves carreres professionals, a favor d’un món amb les portes obertes al progrés sostenible, en què la consciència social, mediambiental i sistèmica és la base per a un aprenentatge transformador que venç els reptes de la societat actual.

Amb el lema  “Cada repte, una oportunitat” a JOVIAT es conviu, s’aprèn i es permet SOMIAR EN GRAN.

Punts forts de JOVIAT

Segell pedagògic propi

Un model innovador que contempla les competències tècniques i transversals.

L’equip

Un tracte personal i proper que promou la bona convivència al centre. Una cultura del benestar que té cura dels vincles i les relacions.

#2be

Un programa pioner de lideratge personal i professional que promou les competències transversals.

Vinculació amb la UVic-UCC

La vinculació facilita el pas cap als estudis universitaris, amb avantatges econòmics i reducció de crèdits.

Projecció internacional

Una proposta singular de programes internacionals i projectes de col·laboració amb escoles estrangeres.

Aliances i convenis

Una àmplia xarxa d’empreses referents de cada sector al servei d’un aprenentatge significatiu i real.

El nostre compromís amb la qualitat

Visió

Ser una institució educativa amb un model pedagògic reconegut i amb projecció internacional, compromesa amb la sostenibilitat i la innovació.

Missió

Impulsar les carreres professionals de les persones.

Valors

Confiança, Respecte, Responsabilitat, Gratitud, Curiositat i Integritat

Compromisos Escola Joviat

La política de qualitat de Joviat s’orienta cap a transformar l’Escola Joviat en una Escola de Vida. La direcció de Joviat es compromet a:

  • Adaptar l’organització a la nova normativa que regula la Formació Professional Integrada.

  • Actualitzar una visió que es desplega a través de diferents estratègies i objectius.

  • Avaluar internament i externament el sistema, mitjançant una sèrie de reunions de revisió i seguiment, per tal d’anar-lo adaptant a les necessitats del client i a la mateixa filosofia de millora contínua i amb la realització d’auditories internes.

  • Complir amb tots els requisits aplicables.

  • Complir amb tots els requisits per aconseguir l’atorgació dels cursos, executar-los i avaluar-los amb l’exigència que se’ns demana. La relació amb el servei d’Ocupació és constant i rigorosa.

  • Aportar els recursos humans i materials necessaris per al correcte desenvolupament de l’activitat docent.

  • Fer conèixer la política de qualitat, missió, visió i estratègia a totes les persones de Joviat.

  • Vetllar per l’existència d’un clima laboral favorable, per desenvolupar les accions i els processos amb rigor i professionalitat.

  • Promocionar i dotar dels recursos necessaris per a realitzar l’estratègia de la Formació Professional Integrada, la cuina de proximitat, la matèria primera i l’alimentació saludable.

Les nostres instal·lacions

Les instal·lacions de Joviat a Viladecans, conegudes com Les Tanques, ofereixen entorns dedicats a l’ensenyament i la pràctica de l’hípica en les que els hi proporcionen unes bases per a l’educació i formació en diverses disciplines de l’entrenament eqüestre.

D’altra banda, Joviat Manresa, situada al cor de la ciutat, ofereix una àmplia gamma de formacions que abracen des de l’ensenyament esportiu, fins a la formació professional en hoteleria, cuina, i turisme. A més, el centre s’especialitza en disciplines acadèmiques diverses, preparant els estudiants per a carreres en sectors clau amb un enfocament pràctic i internacional.

Campus Manresa

Joviat reflecteix el seu paper com a Centre de Formació Professional de referència a la Catalunya Central, oferint una educació pràctica i especialitzada en diversos camps professionals.

Amb un enfocament cap a l’excel·lència i la innovació, el centre proporciona als estudiants les habilitats necessàries per a inserir-se amb èxit al mercat laboral, promovent al mateix temps l’emprenedoria i la col·laboració amb empreses del sector.

Campus Viladecans

JOVIAT VILADECANS LES TANQUES

Joviat Les Tanques és un projecte que uneix la passió per la natura, els animals i l’aprenentatge, ubicat en un entorn privilegiat al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Aquest espai no només es dedica a l’ensenyament de l’equitació, sinó que també busca conscienciar sobre la importància de la conservació del medi ambient. Amb un fort compromís amb l’educació, ofereixen una àmplia varietat de cursos i activitats que permeten als visitants connectar amb la natura i el seu entorn.

Projecte educatiu del centre

El PEC (Projecte Educatiu de Centre Joviat) és el document que sintetitza la nostra proposta d’actuació a l’escola, recollint els principals trets d’identitat, els objectius que pretenem aconseguir i l’estructura organitzativa que tenim, amb la finalitat d’acompanyar les famílies en l’educació dels seus fills i filles.

Connexions i aprenentatges, reptes i oportunitats recull els punts principals de Joviat des de la mirada estratègica, la que mira més enllà i guia l’organització cap al seu Propòsit. Són el recull d’accions enfocades al seu compliment, aquest pel qual existim:

L’educació a favor del bé comú. L’impacte que tenim envers el nostre entorn és immens i, per tant, tenim la responsabilitat d’aportar-hi valor, d’afrontar els reptes reals de la societat i de treballar en xarxa per a un món més saludable, més just i més conscient. I amb el compromís de fer-ho conjuntament, cooperant amb motivació i voluntat de canvi.

Són, també, la “fotografia” actual de l’organització, que ens permet veure en perspectiva allò que fem, el perquè, el com i el per a què ho fem. En ella hi trobareu enllaços a diferents memòries i notícies perquè pugueu aprofundir-hi.

I, és clar, val a dir que aquesta realitat n’està feta d’altres, les de totes les persones i els seus equips que fan possible el dia a dia a Joviat. I, també, de memòries i imatges subtils, silencioses i invisibles que conformen la vida en aquesta casa. Entre aquestes pàgines hi ha centenars de converses que sumen i fan que la cultura de la reflexió i de l’esperit crític siguin la base per evolucionar un projecte com el nostre: un espai de vida i una fàbrica de somnis. Un lloc per créixer i aprendre.