Advanced Sommelier Postgraduate Degree

El programa “Advanced Sommelier Postgraduate Degree” comença explorant el món del vi a través d’un programa exclusiu dirigit per Josep Pelegrín, el qual va ser guardonat com a millor Sommelier de Catalunya els anys 2014 i 2015 i millor Sommelier d’Espanya l’any 2016.

Aquesta formació oferida per Joviat en col·laboració amb la Universitat de Vic té com a objectiu cultivar sommeliers experts amb una comprensió profunda de les cultures vinícoles globals, posant un èmfasi especial en el ric patrimoni vitivinícola de Catalunya. Integra estàndards acadèmics rigorosos amb les realitats pràctiques de la indústria del vi.

Els participants del programa desenvoluparan competències tècniques clau, habilitats transversals com la responsabilitat, creativitat, comunicació, empatia, preparació per a l’era digital i treball en equip. També es posa un gran èmfasi en l’orientació personalitzada i el suport per als aprenents, garantint que assoleixin el seu màxim potencial educatiu a través de l’ensenyament i la tutoria co-personalitzada per un seguiment efectiu i distintiu.

Finalment, les inscripcions s’obren el 10 de gener de 2024 i hi ha termini fins al 30 de juny per a inscriure’s.

Horaris

Període

Inici al mes d’octubre de 2024 i finalització l’abril de 2025

Pla d’estudis

Aquest mòdul serveix com a introducció als conceptes fonamentals del món del vi, incloent-hi la viticultura (l’art i la ciència del cultiu de la vinya), la vinificació (el procés de producció del vi), i la classificació dels vins segons diferents criteris com l’origen, la varietat de raïm, i el tipus. Els estudiants descobriran la importància de comprendre les varietats de raïm, des de les més comunes fins a les menys conegudes, així com els diferents processos vinícoles que contribueixen a la complexitat de cada vi. A través de sessions teòriques i pràctiques, els participants aprendran a identificar els principals estils de vi i els factors que influeixen en el seu sabor i aroma.

El mòdul ofereix un estudi detallat i profund del cultiu de raïms, incloent-hi les tècniques agrícoles, el maneig del sòl, i la gestió del clima, essencials per a la qualitat de la fruita. També s’abordaran els processos de collita, fermentació, maduració, i embotellat, claus en la producció de vi. Els estudiants exploraran com la viticultura i la vinificació s’interrelacionen per produir vins amb identitats distintes, i com les decisions preses en cada pas afecten el producte final. Sessions pràctiques inclouran visites a vinyes i cellers per veure de primera mà aquests processos.

Aquest mòdul convida els estudiants a un viatge a través de les principals regions vinícoles del món, des de les tradicionals fins a les emergents. Es cobriran les característiques úniques de cada regió, incloent-hi el seu clima, varietats de raïm predominants, i els estils de vi que produeixen. Mitjançant l’anàlisi de casos, tast de vins representatius, i estudis de la història i cultura vinícola de cada regió.

En aquest mòdul, els estudiants desenvoluparan habilitats avançades en el tast de vi, incloent la identificació de varietats de raïm, l’avaluació de la qualitat, i la detecció de defectes. S’emfatitzarà el tast a cegues com a eina per aguditzar el paladar i millorar l’objectivitat en l’avaluació del vi. També s’exploraran tècniques per descriure el vi de manera precisa i articulada, essencials tant per a sommeliers com per a aficionats seriosos.

Aquest mòdul proporciona una visió general de la indústria vinícola des d’una perspectiva de negoci, cobrint temes com el màrqueting i la distribució del vi, la gestió de cellers i negocis vinícoles, i les tendències del mercat. Els participants aprendran sobre les estratègies per promoure i vendre vi, la importància de la marca i el posicionament en el mercat, així com els desafiaments i oportunitats que afronta el sector. Inclourà casos pràctics, projectes de grup, i discussions amb professionals del sector per a proporcionar una comprensió realista i aplicable del negoci del vi.

Equipament i recursos

La certificació en el Programa “Advanced Sommelier Postgraduate Degree” compta amb un ampli ventall d’equipament i recursos proporcionats per col·laboracions amb empreses i institucions de renom en el sector gastronòmic i vinícola, així com en àmbits de recerca i innovació tecnològica.

  • Advanced Sommelier Postgraduate Degree
  • Advanced Sommelier Postgraduate Degree
  • Advanced Sommelier Postgraduate Degree
  • Advanced Sommelier Postgraduate Degree

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

El programa ofert és un Postgrau Avançat en Sommelier, una titulació postuniversitària dissenyada per formar professionals de classe mundial en el camp del vi. Aquest programa està ofert en col·laboració entre Joviat i la Universitat VIC – Universitat Central de Catalunya, assegurant rigor acadèmic i reconeixement internacional.

Proporciona una formació completa que abasta des de la viticultura i l’enologia fins a la mestria en tast, preparant els estudiants per comunicar-se efectivament sobre vins a un públic variat i gestionar serveis de qualitat en entorns de restauració. A més, cobreix la gestió de begudes, els maridatges gastronòmics, els coneixements sobre turisme del vi, i fomenta l’aplicació pràctica dels aprenentatges en entorns laborals reals, assegurant que els graduats estiguin ben preparats per a diverses oportunitats professionals dins de la indústria del vi.

El postgrau obre portes a diverses oportunitats professionals, incloent:

  • Sommelier en General: Desenvolupament de projectes personals relacionats amb el món del vi, com tastets personalitzats.
  • Sommelier de Botiga: Gestió de la compra i distribució de vins i altres begudes, organització i lideratge de cursos de tast per a clients.
  • Sommelier de Restaurant: Gestió completa de llistes de vins i serveis de begudes, rotació de vins, creació de menús i maridatges, servei al client del restaurant.
  • Sommelier de Celler: Treballar en l’equip d’enoturisme de la bodega o com a assessor de celler, participació en tastos i processos de barreja.

Per accedir al programa, els interessats han de demostrar un coneixement fonamental sobre el vi, encara que no es requereixen qualificacions acadèmiques específiques, destacant el compromís del programa amb la inclusivitat i la passió pel vi. El procés d’admissió inclou una entrevista telefònica introductòria per avaluar la passió i l’adequació dels candidats al programa.

Les sortides professionals que ofereix el postgrau obren el camí per a una continuïtat en la carrera dins d’àmbits diversos de la indústria del vi. Els graduats poden aspirar a posicions en restaurants de primer nivell, empreses de distribució de vins, com a consultors sommeliers independents o fins i tot en l’àmbit de l’enoturisme. A més, el desenvolupament de projectes personals relacionats amb el món del vi ofereix una oportunitat per a l’emprenedoria dins del sector.

El curs està reconegut per la Universitat VIC – Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC), assegurant rigor acadèmic i reconeixement internacional .

Go to Top