Denominació:Diploma en Sommelier
Nivell:Titulacions pròpies
Durada del cicle formatiu:408 hores
Formació en el centre educatiu:
Formació en centres de treball:

El Diploma en Sommelier ofereix una immersió profunda en la cultura del vi, des de la terra on neix fins a l’exquisidesa de la seva degustació. Els participants s’endinsaran en l’estudi detallat de la viticultura i l’enologia, exploraran les principals regions vinícoles del món, i aprendran sobre la complexitat de la producció de vi.

A més, el curs inclou formació específica sobre el servei del vi, tècniques de tast professional, i l’art del maridatge, capacitant als estudiants per oferir assessorament expert en qualsevol entorn gastronòmic.

La combinació de teoria, pràctica i experiències directes amb professionals del sector provinents de l’escola de sommeliers de Barcelona converteix aquest diploma en una oportunitat única per a tots aquells apassionats per ampliar els seus horitzons en el món del vi.

Horaris

Tarda

1r Curs: els dilluns i dimecres de 17.30 a 20.30 hores

2n Curs: els dilluns i dimarts de 17.30 a 20.30 hores

Pla d’estudis

1r Curs

 • Història i mitologia del vi.
 • Viticultura al món, cicle vegetatiu, tipus de sòls.
 • Morfologia de la vinya, microbiologia del raïm.
 • Malalties de la vinya i tractaments principals.
 • Processos de maduració, verema, microbiologia enològica.
 • Vinificació, clarificació, estabilització, criança de vins.
 • Embotellat i sistemes de producció diferenciada.
 • Anatomia i fisiologia dels sentits.
 • Metodologia d’entrenament del gust i l’olfacte.
 • Tast pràctic de vins i condicionants de tast.
 • Denominacions d’Origen de Catalunya i la resta de l’Estat.
 • Tècniques de comunicació, pla de publicitat i màrqueting.
 • Enoturisme i mitjans de comunicació.
 • Operacions de servei, dinàmiques i protocol bàsic.
 • Cafè, te, cerveses, vermuts, olis, vinagres, formatges.

2n Curs

 • Gestió comercialització, comunicació, el vi i la salut.
 • Destil·lats, licors, vinificacions especials, cocteleria.
 • Legislació nacional i internacional, òrgans de control.
 • Regions vinícoles globals incloent França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Suïssa, Europa de l’est, la resta d’Europa, Àfrica, Àsia, Amèrica del Nord, i Amèrica Central i del Sud.
 • Tècniques avançades de servei i maridatges.
 • Llenguatge específic del sector en anglès, incloent-hi viticultura, enologia i el tast.

Treball per projectes

Vinculació a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Aquest projecte subratlla la col·laboració estreta amb la UVic-UCC, oferint als estudiants una oportunitat per ampliar els seus estudis i perspectives professionals dins del món universitari.

Projecció Internacional i Programa Erasmus+

Destaca la importància de l’experiència internacional, permetent als estudiants participar en el programa Erasmus+ per realitzar estades acadèmiques o pràctiques professionals a altres països de la Unió Europea, enriquint així la seva formació i visió global del sector vinícola.

Innovació Oberta: Segell Metodològic Propi

Reflecteix el compromís de l’escola amb la innovació educativa a través del desenvolupament d’un segell metodològic propi que integra tècniques i enfocaments pedagògics innovadors, fomentant l’aprenentatge actiu i la creativitat entre els estudiants.

Centre Col·laborador del SOC

Formació Contínua i Ocupacional: mostra la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per oferir formació contínua i ocupacional que respon a les necessitats del mercat laboral, assegurant que els estudiants adquireixin competències actualitzades i rellevants per al seu futur professional.

#2be

Projecte de Creixement Personal, Lideratge i Transformació: Enfocat en el desenvolupament personal i professional dels estudiants, aquest projecte promou el lideratge, la creativitat, i la capacitat de transformació, habilitats clau per al seu èxit en el món professional de la sommelieria.

Equipament i recursos

La certificació en Sommelleria compta amb un ampli ventall d’equipament i recursos proporcionats per col·laboracions amb empreses i institucions de renom en el sector gastronòmic i vinícola, així com en àmbits de recerca i innovació tecnològica.

 • vescola de someliers barcelona
 • escola de someliers barcelona

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

El programa ofereix un Diploma en Sommelier com a títol propi amb reconeixement acadèmic universitari​​.

El curs és dirigit a titulats de grau mitjà o superior de Formació Professional d’Hoteleria, estudiants d’Hoteleria, professionals de sala, treballadors de restaurants, botigues de vins i productes gourmet, i persones interessades en general en el món del vi​​.

Els requisits d’accés inclouen coneixements del sector, acreditar el títol de tècnic/a de grau mitjà o superior d’hoteleria, experiència professional en restaurants i altres establiments, o un interès general en el món del vi​​.

No s’ha especificat informació detallada sobre les pràctiques en el document proporcionat. Normalment, aquest tipus de programes inclou pràctiques professionals per aplicar els coneixements adquirits en entorns reals.

El diploma pot proporcionar una base sòlida per a estudis més avançats en sommelieria, enologia, gestió de restaurants i altres àrees relacionades amb l’hostaleria i el turisme.

Els graduats poden treballar en diversos àmbits com sommeliers en restaurants i hotels, assessors en botigues de vins, educadors en el camp del vi, entre altres posicions relacionades amb el sector vinícola i la restauració.

Reconegut per les Universitats de Manresa, Vic i Central de Catalunya.

Go to Top