Cicle Formatiu Grau Mitjà

Cuina i gastronomia. Serveis en restauració

Cuina i gastronomia

Converteix-te en tècnic/a en Cuina i Gastronomia. Serveis en restauració

Presencial – Matí/tarda – 3 cursos acadèmics (doble titulació)

Preparació i presentació d’elaboracions de cuina tradicional i d’avantguarda, així com de pastisseria i postres de restaurant, tot conjuntat amb els maridatges de vins i begudes corresponents, elaborant així diferents ofertes gastronòmiques, a les quals també s’hi treballaran aspectes administratius i de gestió de petites empreses.

Fes les teves pràctiques a centres referents!

Premi Formació Professional de Catalunya reconegut amb les millors pràctiques innovadores de l’any 2022

 

Joviat és guanyadora del Premi FPCAT de Formació Professional de Catalunya reconegut amb les millors pràctiques Innovadores de 2022. Uns premis conscients de la importància que té l’FP en el mercat laboral i que reconeixen, valoren i fomenten les bones pràctiques i de qualitat.

Durant 500 h et formaràs en centres referents que col·laboren amb Joviat per assegurar-nos que el teu aprenentatge està a l’altura de la demanda del mercat laboral.

Empreses col·laboradores

Metodologia de les pràctiques

La nostra metodologia és a través de pràctiques reals de cuina, pastisseria, servei, vins i atenció al client, amb ofertes gastronòmiques variades i espais diferents:

· Tallers temàtics
· L’hostal
· Menú pedagògic
· Aula de pastisseria

Tot el que hi passa és significatiu: cap detall passa per alt, i s’obté un feedback immediat de l’equip docent, grup classe i/o clientela. És on l’alumnat desenvolupa la seva creativitat i esperit crític.

Producte ecològic i de proximitat

Apostem per avançar cap a una nova consciència alimentària amb productes ecològics i de proximitat. El cor de la cuina és la zona on es manipulen les mercaderies i on seguim les normes d’APPCC per a la transformació dels ingredients. És important que l’alumnat conegui el producte, el visqui, el gaudeixi, l’estimi, el transformi i el sàpiga utilitzar.

Cada curs adquireix diferents coneixements, des de la cuina clàssica a la cuina d’avantguarda, on la creativitat porta al grup a desenvolupar un projecte comú, amb el guiatge del professorat. El taller és complementari als serveis reals, on es resolen els perquès i els dubtes sense la pressió d’un servei. En conjunt, es treballen les tècniques, els conceptes i els procediments.

Es treballen les bases del servei en un ambient distès i relaxat, on prima el coneixement del material i la matèria primera, la tipologia de clientela, la comunicació i la cohesió de grup. A la vegada, saber gestionar qualsevol tipus d’inconvenient que surti durant la pràctica davant del client.

a pràctica real és el millor aprenentatge,
i per això, des de segon elaborem un vi propi al peu de la vinya. Des de la poda, passant per la verema, la premsa, l’envelliment, el cupatge… i tots els processos necessaris per a l’elaboració del vi. Projecte lligat a una unitat complementària, reconeguda pel Departament d’Ensenyament i l’INCAVI, on l’alumnat aconsegueix la titulació de “Coneixedor del Vi”.

Projecte lligat a una unitat complementària, reconeguda pel Departament d’Ensenyament i l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), on l’alumnat aconsegueix la titulació de “Coneixedor del Vi”.

Josep Pelegrin, millor sommelier d’Espanya 2016

Els alumnes, de forma cooperativa, dissenyen un restaurant real per a les seves famílies. El restaurant és l’espai líquid que s’adapta a les necessitats del projecte i és on es tanca el cercle formatiu.

Treballa com a…

  • Cuiner/a
  • Cambrer/a
  • Barista
  • Sommelier
  • Ajudant/a de cuina i pastisseria
  • Cap de partida
  • Empleat/da a: ecomanat, celler, restaurant, hospital, empresa de servei d’àpats, etc

A més, t’inclourem en la nostra borsa de treball de Joviat!

Matriculació

Converteix la teva passió en la teva vocació amb nosaltres!

INSTAGRAM-MAILING
Agrupacio-Escolar-Catalana
somfilo
erasmus+