Les banderes d’oració

Les banderes d’oració són una de les imatges més representatives de països com el Tibet, Nepal i Buthan; una presència constant que, des de les més altes pagodes, les teulades i els arbres, sembla estar celebrant una festa sense final, omplint l’ambient d’alegria.

És difícil no somriure davant de cents de banderetes de colors movent-se al compàs del vent. Només de veure-les, i sense necessitat de comprendre’n la seva espiritualitat, són capaces de transmetre bones vibracions que ens fan percebre el món de manera més positiva i amb més color.

Aquestes banderetes ja existien en les tradicions dels pobles abans del budisme. Penjaven les banderetes de color blanc, groc, vermell, blau i verd en representació dels 5 elements (aigua, terra, foc, espai i aire) creient que els protegien.

El budisme les va adoptar i va transformar el seu propòsit. Els budistes van afegir escrits a les banderetes amb la intenció que el vent s’emportés les benediccions i bons desitjos que escrivien en elles.

A l’escola les hem fet nostres, perquè ens portin alegria, seguretat i bons desitjos per aquest nou curs que comencem junts.

Publicat dins de

CATEGORIES

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading