Tres alumnes de Batxillerat Econòmic, reconegudes en el prestigiós premi d’emprenedoria iFest

Tres alumnes de Batxillerat han estat guardonades en el marc del programa iFest 2024, un esdeveniment que promou l’emprenedoria i la innovació entre els centres de Catalunya. Leire Riu Jaureguibeitia, Abril Isanta Perramon i Paula Ballonga Pubill, alumnes de primer de Batxillerat Econòmic que han rebut l’acompanyament de Josep Purtí, professor d’Economia i de Funcionament de l’Empresa i Disseny de Models de Negoci, van ser seleccionades per la seva destacada participació en la categoria júnior de l’iFest.

El seu projecte, anomenat HI-GRASS, se centra en el desenvolupament d’una gespa reciclada innovadora que recull i emmagatzema aigua per ser reutilitzada a les llars, a més d’integrar sensors de moviment per seguretat.

De gener a abril, les alumnes han aplicat el mètode del design thinking a l’aula, i han passat per les fases de recerca, ideació, prototipatge i comunicació final, amb la preparació d’un picht de 4 minuts que va ser presentat a la fase final.

La competició va començar amb una preselecció de projectes presentats en línia i va culminar amb una presentació final el 14 de maig al Museu del Disseny de Barcelona, on les alumnes de JOVIAT van destacar entre participants de tota Catalunya. El premi les permet accelerar el projecte durant tres dies a Barcelona, i proporciona una oportunitat única de desenvolupament de la iniciativa amb el guiatge d’experts en emprenedoria i innovació.

L’iFest d’enguany ha assolit un nou rècord de participació amb més de 750 alumnes i docents involucrats de més 80 centres participants de 20 comarques de Catalunya. Aquesta participació mostra la creixent influència i rellevància de l’iFest en promoure l’emprenedoria juvenil a Catalunya.

L’iFest és una iniciativa que busca despertar l’interès del jovent cap a l’emprenedoria i conscienciar-lo sobre el seu potencial per fer aportacions significatives a la societat. El programa emfatitza el desenvolupament de nous models de negoci que incorporen sostenibilitat, impacte social i valor econòmic, amb l’objectiu de retenir i potenciar el talent català i captar el talent internacional com a factor clau de competitivitat.

Comparteix l’article: