Erasmus+

L’Erasmus d’enguany ha tornat a ser un èxit! Hem seguit el Concious cooking que havíem començat abans de la pandèmia, per a una cuina sostenible en tots els sentits.

A finals de novembre vam tenir la sort de poder rebre a l’alumnat de cuina i de sala del Lycée Jeanne Delanoue de Cholet, a França.

De fet, amb aquesta escola ja hem fet més mobilitats, i sempre ha anat molt bé, però aquesta és especial ja quedegut a la pandèmia, en teníem moltes ganes! I les ganes que tenim de fer la següent, ja que anirem a França!

La setmana va començar amb timidesa, però va durar poca estona! Després de les presentacions, vam anar a fer una ruta turística i gastronòmica per Manresa. En acabat, vam dinar tots junts… ja sabeu que amb gastronomia per entremig les relacions flueixen millor… i aleshores va arribar el torn d’anar cap a casa.

Hi ha molts tipus d’Erasmus, però aquest es fa acollint alumnat de l’altra país a casa del nostre alumnat.

Dimarts vam fer tallers de cuina, sala i pastisseria, on professorat dels dos centres van explicar i fer coses interessants: cuina moderna, vins, pastisseria clàssica… va estar molt bé!

Dimecres vam anar a Barcelona, primer a fer una gimcana molt emocionant i interessant, ens ho vam passar genial; i després, vam tenir temps de fer una mica de turisme a la gran ciutat.

Dijous va ser dia de treballar en el projecte. Primer vam fer unes dinàmiques de cohesió, ben divertides, i després, vam buscar productes de temporada, els seus productors, i en vam buscar receptes per poder fer quan anem a França. I vam tenir la sort de dinar a l’Hostal de l’Escola, el nostre restaurant gastronòmic.

I ja vam arribar a divendres, que vam anar a Els Casals, a Sagàs, on la família Rovira ens va explicar i ensenyar el seu projecte, que és espectacular. Tanquen el cercle, són sostenibles, són un exemple a seguir i a aplaudir. Després vam dinar al seu restaurant, vam disfrutar molt.

Ben dinat, va ser l’hora del comiat. Però, si tot va bé, no ha estat un adéu, sinó un au revoir, perquè ens esperen al març a Cholet.

Gràcies per haver-nos llegit!!!

 

Publicat dins de