Projecte QP a Batxillerat

Durant cinc dies, les classes habituals de 1r de Batxillerat es van aturar per donar lloc al QP, un projecte d’emprenedoria social amb l’objectiu de potenciar les aptituds i habilitats necessàries per a la vida en la nostra societat: la creativitat, l’autonomia, la responsabilitat, el treball en equip, la digitalització, la comunicació i la gestió emocional.

Amb eines d’innovació i emprenedoria (canva, scamper, brainwriting, mapa d’empatia…), l’alumnat va haver de buscar solucions als reptes reals que les entitats i associacions següents del Bages els hi van llençar: l’Ajuntament de Manresa, el Servei d’informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig, la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages, la protectora d’animals, el Convent de Santa Clara i el Banc de Sang. La presentació final de les solucions va ser a través d’una videotrucada en la que l’alumnat feia un Elevator Pitch per “vendre” la seva proposta.

Va ser una setmana intensa, plena de validacions, bones idees i aprenentatges! Podeu consultar el projecte clicant aquí i els webs del procés de l’alumnat aquí.

Les paraules següents són de la presentació del projecte, de la professora Gloria Díaz a l’alumnat:

«No ens enganyem, tot allò que és social ens acaba afectant a tots perquè vivim en societat i perquè formem part d’ella. En un context com el que estem vivint aquests dies, on la responsabilitat personal passa, també, per deixar de mirar-nos el melic, mirar a l’altre i entendre que, tot i que nosaltres estem bé, hi ha persones al nostre voltant que pateixen i ens necessiten. Un dia podem patir nosaltres. Potser vosaltres, tant de bo, podreu donar una solució creativa, efectiva i humana a aquests reptes verídics i reals, d’aquests problemes que ara mateix, avui, estan passant a casa nostra.

Crec que és molt bonic el treball que aneu a fer, i necessari, perquè quan milloreu el vostre entorn, la vostra ciutat, milloreu també el món en el qual, en un futur no molt llunyà, en sereu els protagonistes adults».

Comparteix l’article: