Programa intensiu d’estiu de Sommelieria

El Programa Intensiu d’estiu de Sommelier de Joviat Culinary Arts és una experiència dissenyada per a aquells apassionats pel món del vi. Aquest curs ofereix una formació especialitzada en sommelleria, des dels fonaments del vi fins a tècniques avançades de tast, maridatge i gestió de cellers. És una oportunitat ideal per endinsar-se en l’estudi del vi, millorant les habilitats i coneixements necessaris per destacar en l’àmbit gastronòmic i enològic. 

Metodologia

Aquest programa és 100% experiencial.

Visitaràs les 12 Denominacions d’Origen de Catalunya i visitaràs productors i cellers de vi en totes elles.

Durant les visites coneixeràs les diferents varietats de raïm que aquí es cultiven, així com els diferents mètodes utilitzats per elaborar el vi. Veureu els diversos terrenys i paisatges que donen com a resultat vins únics en cada regió.

Les visites inclouran experimentar les vinyes i tastar els vins per poder integrar el que veu, aprèn i prova.

Horaris

Període

Dates: de l’1 al 12 de juliol de 2024 en un total de 60 hores

*L’arribada a Manresa ha de ser entre el 30 de juny i la sortida del 13 de juliol

Pla d’estudis

Catalunya té 12 regions vinícoles que produeixen tota mena de vins: des de blancs lleugers fins a negres amb molt cos, a més de vins escumosos i de postres. Aprendràs sobre tots ells visitant diverses regions vinícoles.

Visita les 12 regions vinícoles, amb diverses visites a cellers en cada Denominació d’Origen. Coneix la història, aspectes culturals i tradicions del procés d’elaboració del vi.

Aquest curs se centrarà a aprendre el procés de cultiu del raïm, el terrer, el clima, les latituds i els sòls que donen forma a les qualitats del raïm local. L’alumne aprendrà tot el procés, des de la vinya, les pràctiques de collita (“la verema”), fins a l’ampolla.

Els temes tractats en aquest curs inclouen les varietats de raïm més importants, basades en diferents zones geogràfiques de Catalunya i de la regió mediterrània en general.

L’alumne se centrarà per què i com tastem el vi; examinar l’aparença, l’aroma, els sabors i les textures del vi per comprendre com i on es va elaborar, així com la seva qualitat. Aquest curs ofereix l’oportunitat d’aprendre les tècniques de degustació, les distincions sensorials; de manera que l’alumne podrà utilitzar aquestes habilitats d’ara endavant, en cada tast en la qual participi.

Programació del curs

PRIMERA SETMANA

Dilluns 1 – DO Pla de Bages

Dimarts 2 – DO Penedès / DO Alella

Dimecres 3 – DO Cava

Dijous 4 – DO Conca de Barberà

Divendres 5 – DO Priorat

SEGONA SETMANA

Dilluns 8 – DO Terra Alta

Dimarts 9 – DO Costers del Segre

Dimecres 10 – DO Empordà

Dijous 11 – DO Montsant

Divendres 12 – Vins de Finca i dinar de comiat

Inclou visites a vinyes tots els dies de la setmana, tastos de vi a tots els cellers, dinar i transport privat.

Acompanyada per reconeguts sommeliers i experts en vins.

Equipament i recursos

La certificació en el Programa intensiu d’estiu de Sommelieria compta amb un ampli ventall d’equipament i recursos proporcionats per col·laboracions amb empreses i institucions de renom en el sector gastronòmic i vinícola, així com en àmbits de recerca i innovació tecnològica.

  • diploma en sommelier
  • diploma en sommelier
  • diploma en sommelier
  • DIPLOMMA EN SOMMELIER

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Go to Top