CFGS Laboratori clínic i biomèdic

Denominació:Laboratori clínic i biomèdic
Nivell:Formació professional de Grau Superior
Durada del cicle formatiu:2.000 hores
Formació en el centre educatiu:1.551 hores
Formació en centres de treball:449 hores

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Laboratori Clínic i Biomèdic està dissenyat per formar professionals capacitats per treballar en el diagnòstic clínic, investigació i sectors biomèdics.

Aquest programa proporciona una formació profunda en tècniques d’anàlisi laboratorial, gestió de mostres, bioquímica, microbiologia i genètica, preparant als estudiants per a una àmplia varietat de rols dins de laboratoris hospitalaris, centres de recerca i indústries relacionades amb la biomedicina.

El curs posa enfocament en l’aplicació pràctica de coneixements científics per al suport al diagnòstic mèdic i la investigació biomèdica.

Horaris

Tarda

De dilluns a divendres en horari de tarda.

Pla d’estudis

Ensenya a recollir, processar i conservar mostres biològiques per a l’anàlisi.

Inclou formació sobre l’ús i manteniment de l’equipament de laboratori estàndard.

Proporciona una comprensió de les malalties des d’una perspectiva fisiològica i patològica.

Estudia els microorganismes causants de malalties i les seves tècniques d’identificació.

Enfoca en l’anàlisi genètica i les tècniques de laboratori per estudiar els gens i els cromosomes.

Examina les substàncies químiques presents en els fluids corporals.

Aplica els principis de la immunologia per detectar malalties.

Estudia els components de la sang i les malalties relacionades.

Prepara els estudiants per al món laboral, incloent-hi drets i deures laborals.

Fomenta habilitats empresarials i d’emprenedoria.

Un projecte final que integra tots els coneixements adquirits

Pràctiques professionals en entorns reals de treball.

Treball per projectes

Marató de Donants de Sang

La participació en la Marató de Donants de Sang, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, ofereix als estudiants l’oportunitat de contribuir activament a una causa vital per a la comunitat.

Aquesta activitat no només ajuda a fomentar la consciència sobre la importància de la donació de sang sinó que també permet als estudiants desenvolupar habilitats en l’organització d’esdeveniments i en estratègies de comunicació i difusió.

Pràctiques de Laboratori

Les sessions pràctiques de laboratori doten als estudiants d’experiència directa en tècniques de laboratori essencials, incloent anatomia patològica, microbiologia, biologia molecular, química, immunologia, hematologia, bioquímica, i genètica.

Aquestes pràctiques són crucials per comprendre els processos biomèdics i per desenvolupar les habilitats necessàries per a la investigació i l’anàlisi clínica.

Programa CLIL (Content and Language Integrated Learning)

Aquest programa té com a objectiu millorar les competències en anglès dels estudiants, essencials en el camp científic i sanitari globalitzat d’avui.

Inclou el desenvolupament d’un article científic en anglès, proporcionant als estudiants una oportunitat real per aplicar i millorar les seves habilitats lingüístiques en un context acadèmic i professional.

Projectes d’Innovació Oberta i Col·laboració amb el SOC

Les iniciatives d’innovació oberta i la col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) promouen la inserció laboral dels estudiants i fomenten el desenvolupament de projectes innovadors que responguin a les necessitats del mercat laboral.

Aquestes activitats preparen els estudiants per afrontar reptes reals i contribuir a la innovació en el sector sanitari.

Projecte #2be

El projecte #2be se centra en el creixement personal i professional dels estudiants, ajudant-los a desenvolupar habilitats de lideratge, gestió del canvi, i autoconeixement.

Aquest enfocament holístic en l’educació fomenta el desenvolupament integral dels estudiants, preparant-los per liderar i innovar en els seus futurs entorns professionals.

Equipament i recursos

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Laboratori clínic i biomèdic de l’escola Joviat disposa d’una infraestructura i recursos de primer nivell per assegurar una formació pràctica i teòrica completa per a tot l’alumnat.

  • cicle formatiu de grau superior en laboratori clínic i biomèdic
  • cicle formatiu de grau superior en laboratori clínic i biomèdic
  • cicle formatiu de grau superior en laboratori clínic i biomèdic
  • cicle formatiu de grau superior en laboratori clínic i biomèdic

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Els estudiants obtenen la titulació de tècnic/a superior en laboratori de diagnòstic clínic, tècnic/a especialista en laboratori, ajudant/a tècnic/a en laboratori d’investigació i experimentació, ajudant/a tècnic/a en laboratori de toxicologia, i delegat/da comercial de productes hospitalaris i farmacèutics.

Els aspirants han de tenir el títol de batxillerat, un títol de tècnic/a especialista, superar el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental, entre altres vies d’accés com la prova d’accés als cicles formatius de grau superior o tenir qualsevol titulació universitària o equivalent.

S’ofereixen 449 hores de formació en centres de treball (FCT), amb possibilitat de fer hores en format dual, en empreses del sector.

Pràctiques a: Althaia. Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Banc de Sang de Manresa, Grifols, Heg Premium Eggs, Hospital Comarcal de Sant Bernabé de Berga, Hospital d’Igualada, Thor Group, Werfen.

Superar aquest cicle permet l’accés a altres cicles formatius, estudis universitaris de grau i el món laboral.

Prepara per treballar com a tècnic/a superior en laboratori de diagnòstic clínic, tècnic/a especialista en laboratori, ajudant/a tècnic/a en laboratori d’investigació i experimentació, entre d’altres.

Go to Top