L’equip de JOVIAT guanya la final del Concurs Metropolis FPLab

L’equip de JOVIAT, format per alumnes de Grau Superior d’Acondicionament Físic i de Dietètica, ha estat el guanyador de la final del Metropolis FPLab, un projecte d’innovació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional. L’objectiu és posar en valor el talent de l’alumnat de formació professional, apropant-lo al mercat laboral i potenciant competències clau mitjançant la innovació oberta en un entorn real.

En aquesta edició, l’Hospital Clínic de Barcelona va proposar un repte amb l’objectiu de reduir l’obesitat infantil. Dels cent-quaranta equips participants de tot el territori, JOVIAT va presentar vuit grups, dels quals un va ser seleccionat per a la fase acceleradora i posteriorment per a la fase final.

El projecte guanyador, desenvolupat per Maria Núria Morcillo Marimon, Laura Clapers Ribalta, Marc Barrios Argerich i Jan Sala Solà, amb Jèssica Berengueras, Oriol Dalmau, Laura Pérez i Laura Nistal com a tutores i tutor, és una aplicació innovadora per a centres educatius de primària. Aquesta app ofereix consells nutricionals i esportius per ajudar els docents i permet l’accés a les famílies per implementar hàbits saludables a casa. Una característica destacada és la seva funcionalitat competitiva, que permet als grups classe competir resolent reptes, i fomentar així pràctiques saludables de manera lúdica i motivadora.

Durant la presentació davant el jurat de l’Hospital Clínic, l’equip va tenir set minuts per defensar el seu prototip, seguits d’un espai per rebre feedback i respondre les seves preguntes. La seva presentació va ser brillant, destacant tant per la seva innovació com per la seva aplicabilitat en el món real.

El premi per als alumnes és una beca de dos mesos tutoritzada per l’Hospital Clínic per seguir el prototipatge del seu projecte, un curs d’intel·ligència artificial i un xec regal de 150 euros de l’FNAC per al centre.

Aquest triomf és un reflex del compromís i la dedicació de l’alumnat i professorat. JOVIAT està immensament orgullosa d’aquest assoliment i seguirà treballant per promoure projectes que contribueixin a la salut i benestar de la comunitat.

Felicitats a tot l’equip per l’excel·lent treball realitzat, i per portar el nom de JOVIAT al més alt nivell al Concurs Metropolis FPLab!

Comparteix l’article: