CFGS Ensenyament i animació socioesportiva

Denominació:Ensenyament i animació socioesportiva
Nivell:Formació professional de Grau Superior
Durada del cicle formatiu:2.000 hores
Formació en el centre educatiu:1.617 hores
Formació en centres de treball:383 hores

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva es presenta com una opció formativa innovadora i completa per als qui busquen especialitzar-se en el camp de l’educació física, l’esport i l’animació. Aquest programa, impartit amb excel·lència a l’Escola Professional Joviat, es dedica a oferir les eines necessàries per promoure l’activitat física inclusiva i saludable, fomentant la cohesió social a través de l’esport.

Els estudiants són preparats per liderar i gestionar activitats que enriqueixen la comunitat, amb un fort èmfasi en els valors, la seguretat i el respecte.

Horaris

Matí

De dilluns a divendres en horari de matí

Pla d’estudis

Coneixements per avaluar l’estat físic i actuar en cas d’accidents.

Tècniques per potenciar la participació activa en grup.

Estratègies per organitzar activitats socioesportives.

Pedagogia i didàctica aplicades a l’ensenyament esportiu.

Disciplines esportives que es practiquen individualment.

Gestió d’activitats recreatives i de lleure.

Esports que requereixen l’ús d’eines o objectes.

Dinàmiques i gestió d’esports d’equip.

Organització de jocs i activitats per al turisme i l’oci.

Promoció de la inclusió a través de l’esport.

Preparació per a la inserció en el mercat laboral.

Coneixements d’anglès aplicats al sector de l’ensenyament i animació socioesportiva.

Desenvolupament d’un projecte integrador en l’àmbit socioesportiu.

Pràctiques professionals en empreses i entitats del sector​​.

Treball per projectes

Vinculació a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Vinculació a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): Aquest projecte està dissenyat per establir ponts entre l’educació professional i universitària, oferint als estudiants vies de continuïtat acadèmica i possibilitats de desenvolupament professional a través de la col·laboració amb la UVic-UCC.

Projecció internacional i Programa Erasmus+

A través d’aquesta iniciativa, els estudiants tenen l’oportunitat de participar en el programa Erasmus+, que els permet realitzar estades professionals a l’estranger, ampliant així la seva visió del sector i adquirint una valuosa experiència internacional.

Innovació oberta: Segell metodològic propi

L’escola aposta per una pedagogia innovadora, desenvolupant un segell metodològic que incorpora tècniques i estratègies didàctiques avantguardistes, amb l’objectiu de millorar l’experiència d’aprenentatge dels estudiants.

Centre col·laborador del SOC: Formació contínua i ocupacional

Com a centre col·laborador del Servei d’Ocupació de Catalunya, l’escola ofereix programes de formació contínua i ocupacional, connectant els estudiants amb les necessitats reals del mercat laboral.

#2be: Projecte de creixement personal lideratge i transformació

Aquest projecte té com a objectiu el desenvolupament personal i professional dels estudiants, centrant-se en el lideratge, la transformació personal i la millora de les competències socials i emocionals.

Equipament i recursos

El Cicle Formatiu de Grau Superior d’Ensenyament i animació socioesportiva de l’escola Joviat disposa d’una infraestructura i recursos de primer nivell per assegurar una formació pràctica i teòrica completa per a tot l’alumnat.

  • ensenyament i animació socioesportiva
  • ensenyament i animació socioesportiva
  • ensenyament i animació socioesportiva
  • ensenyament i animació socioesportiva

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Els estudiants que superin el curs obtindran el títol de Tècnic/a Superior en Ensenyament i Animació Socioesportiva, capacitant-los per elaborar, gestionar, i avaluar projectes d’animació física, esportius i recreatius per a tot tipus d’usuaris.

Es pot accedir a aquest cicle tenint el títol de batxillerat, un títol de tècnic/a (FP2, Cicle Superior o Mitjà), haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat, COU, la prova d’accés a cicles formatius de grau superior, tenir qualsevol titulació universitària o equivalent, o haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.

El curs inclou 383 hores de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses del sector, oferint una experiència pràctica valuosa.

Els estudiants poden continuar la seva formació en altres cicles formatius o bé inserir-se en el món laboral directament.

Les sortides professionals inclouen professor d’activitats fisicoesportives, animador fisicoesportiu i recreatiu, coordinador d’activitats d’animació esportiva, director de temps lliure educatiu infantil i juvenil, entre altres.

Go to Top