Denominació:Dietètica
Nivell:Formació professional de Grau Superior
Durada del cicle formatiu:2.000 hores
Formació en el centre educatiu:1.590 hores
Formació en centres de treball:410 hores

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Dietètica i Nutrició de l’escola Joviat es presenta com una oportunitat única per a aquells interessats en el camp de la nutrició i la salut.

Aquest curs, dissenyat per oferir una formació completa i pràctica, prepara els estudiants per a convertir-se en professionals qualificats capaços d’elaborar dietes equilibrades, gestionar serveis d’alimentació i promoure hàbits saludables dins de diverses comunitats.

Amb un enfocament que integra coneixements científics i aplicacions pràctiques, els participants desenvoluparan competències en avaluació nutricional, planificació de menús i intervencions dietètiques, alhora que es beneficiaran de la possibilitat de realitzar pràctiques professionals en empreses i institucions del sector.

Aquesta formació no només obre portes a una carrera en el sector sanitari, sinó que també promou una visió global de la dietètica com a eina clau per a la millora de la qualitat de vida de les persones.

Horaris

Matí

Horari de matí i possibilitat de fer semipresencialitat

Pla d’estudis

Enfocat a desenvolupar la capacitat de resoldre problemes de manera autònoma, potenciant l’adquisició d’habilitats, coneixements i actituds, amb un fort èmfasi en la recerca, la reflexió i el treball en equip.

Realització de receptes a la cuina de l’escola d’Hoteleria, que permet als estudiants aplicar els coneixements teòrics en un entorn pràctic.

Capacitació necessària per a treballar d’acord amb les normatives de seguretat alimentària.

Experiència pràctica en casos reals de consulta dietètica, on els estudiants realitzen entrevistes, prenen mesures antropomètriques i planifiquen l’assessorament alimentari.

Integració de la fisiopatologia i la dietoteràpia des d’un enfocament holístic, considerant l’activitat física i els factors emocionals i socials en l’estudi de casos pràctics.

Coneixement sobre les plantes medicinals, les seves característiques i aplicacions sobre diferents aparells i/o sistemes del cos.

Desenvolupament de competències de promoció i educació per la salut a través de campanyes i projectes específics en diferents nivells educatius.

Sessió setmanal dirigida per l’àrea d’esports de l’escola, amb l’objectiu de fomentar un estil de vida saludable.

Treball per projectes

Projectes d’Innovació en Nutrició

Dissenyar plans alimentaris innovadors que responguin a necessitats nutricionals específiques de diferents grups poblacionals, tenint en compte factors com al·lèrgies alimentàries, intoleràncies i preferències dietètiques (veganes, vegetarianes).

Campanyes de Conscienciació en Salut Pública

Crear i implementar campanyes per promoure la importància d’una alimentació saludable i l’activitat física en escoles, empreses o comunitats, incloent-hi tallers, xerrades i material divulgatiu.

Intervencions Dietètiques en Consulta Privada

Simular casos reals on l’estudiant ha d’elaborar diagnòstics nutricionals i plans d’intervenció per a clients amb necessitats específiques, com la gestió del pes, malalties cròniques o millora del rendiment esportiu.

Anàlisi i Millora dels Serveis de Restauració

Avaluar els menús i serveis d’alimentació de centres com hospitals, escoles o empreses de càtering, i proposar millores per assegurar que compleixen amb els estàndards nutricionals i de qualitat.

Projectes de fisioteràpia

Investigar les propietats de diferents plantes medicinals i el seu ús en la prevenció o tractament de malalties, així com el seu potencial en la creació de suplements dietètics.

Equipament i recursos

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Dietètica de l’escola Joviat disposa d’una infraestructura i recursos de primer nivell per assegurar una formació pràctica i teòrica completa. Les instal·lacions inclouen cuines totalment equipades on els estudiants poden practicar tècniques culinàries i d’elaboració de receptes, simuladors de consulta dietètica per a l’aplicació pràctica dels coneixements en nutrició i dietètica.

  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio
  • grau superior de dietetica i nutricio

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Els estudiants que completen aquest curs reben el títol de Tècnic Superior en Dietètica, que els capacita per elaborar dietes adaptades a persones i col·lectius, controlar la qualitat de l’alimentació humana, i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d’alimentació de la població.

Els requisits d’accés inclouen tenir el títol de batxillerat, un títol de tècnic/a especialista (FP2), tècnic superior (Cicle Superior) o tècnic (Cicle Mitjà), haver superat el segon curs de qualsevol modalitat de batxillerat experimental, entre altres vies d’accés com el curs específic per a l’accés als Cicles formatius de grau superior (CAS) o tenir qualsevol titulació universitària.

El curs inclou 410 hores de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses del sector, permetent als estudiants aplicar els coneixements adquirits en un entorn professional real.

Pràctiques a: Althaia. Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Boris 45, Fundació Santa Clara, Escola La Font i Herboristeria Sant Miquel.

Els estudiants poden continuar la seva formació amb estudis universitaris de grau gràcies al reconeixement de crèdits en programes com el grau de Nutrició Humana i Dietètica, entre altres opcions educatives.

Les opcions laborals inclouen treballar com a tècnic/a superior en dietètica i nutrició, responsable d’alimentació en empreses de càtering, tècnic/a en higiene dels aliments, consultor/a en alimentació, o educador/a sanitari, entre altres.

Go to Top