CFGM Farmàcia i parafarmàcia

Denominació:Farmàcia i parafarmàcia
Nivell:Formació professional de Grau Mitjà
Durada del cicle formatiu:2.000 hores
Formació en el centre educatiu:1.584 hores
Formació en centres de treball:416 hores

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Farmàcia i Parafarmàcia impartit per l’Escola Joviat està dissenyat per proporcionar als estudiants una formació exhaustiva i pràctica en el camp de la farmàcia i la parafarmàcia.

Aquest curs capacita els alumnes en la dispensació i venda de productes farmacèutics i parafarmacèutics, així com en la promoció de la salut i el benestar entre els clients.

Els estudiants aprenen sobre la gestió d’estocs, el control de qualitat dels productes, la legislació farmacèutica, i les tècniques de comunicació per oferir un assessorament eficaç i professional.

A més, el programa inclou una component pràctica significativa, on els estudiants realitzen pràctiques en farmàcies i parafarmàcies, permetent-los aplicar els coneixements adquirits en situacions reals i desenvolupar habilitats clau per a la seva futura carrera professional.

Amb el suport d’un equip docent expert i un entorn d’aprenentatge innovador, els alumnes del grau mitjà en Farmàcia i Parafarmàcia de l’Escola Joviat estan preparats per afrontar els reptes del sector farmacèutic i contribuir a la salut i el benestar de la comunitat.

Horaris

1r curs

De dilluns a divendres, torn de matí

2n curs

Quatre matins a la setmana

Pla d’estudis

Introducció al funcionament i gestió de l’oficina de farmàcia, incloent aspectes administratius i de gestió del client.

Formació específica en la dispensació adequada de medicaments, incloent la interpretació de prescripcions i la comunicació amb els clients.

Coneixements sobre la venda de productes no farmacèutics, com ara complements alimentaris, productes d’higiene personal, entre d’altres.

Aprenentatge de les tècniques per preparar fórmules magistrals i preparats oficinals segons les necessitats dels pacients.

Ensenyament de com promoure hàbits de vida saludables entre els clients i la comunitat.

Capacitació en tècniques bàsiques de primers auxilis per respondre a emergències de salut.

Coneixements fonamentals sobre l’anatomia, fisiologia i patologies bàsiques per comprendre millor les necessitats dels pacients.

Preparació en aspectes relacionats amb el món laboral, incloent drets i deures dels treballadors.

Foment de l’emprenedoria i la iniciativa personal en el sector farmacèutic.

Desenvolupament de la competència lingüística específica en anglès relacionada amb el camp de la farmàcia.

Integració dels coneixements i habilitats adquirides al llarg del curs en un projecte final.

Pràctiques professionals en empreses del sector per aplicar i complementar l’aprenentatge adquirit​​.

Treball per projectes

Projecte col·laboratiu amb farmàcies de Manresa

Aquesta iniciativa implica la realització de campanyes de salut i el disseny d’aparadors en farmàcies properes a l’escola. A més, inclou el disseny de blogs i newsletters de farmàcia, així com la simulació de dispensació i venda de productes, gestió d’estocs, i la resolució de casos comuns a la farmàcia.

Aquest projecte ofereix als estudiants l’oportunitat de posar en pràctica les seves habilitats de comunicació i màrqueting, així com de gestionar aspectes pràctics del dia a dia en una farmàcia​​.

Projecte Farmàcia Activa

Aquest projecte se centra en l’obtenció del Certificat de Suport Vital Bàsic i desfibril·lació, acreditat pel Consell Català de Ressuscitació i l’European Resuscitation Council. Els estudiants aprenen tècniques essencials de suport vital i l’ús de desfibril·ladors, capacitats crucials en qualsevol entorn farmacèutic.

Pràctiques i tallers

Pràctiques d’aparadorisme de productes de parafarmàcia i realització de tallers com:
Elaboració SPD (Servei Personalitzat de Dosificació)
Realització de fórmules magistrals al laboratori (cremes, càpsules, pólvores, xarops…).
Tallers d’educació sanitària per a nens de Primària
Paradeta de venda de preparats oficinals (fórmules magistrals)

Equipament i recursos

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Emergències Sanitàries de l’Escola Joviat compta amb un equipament i recursos didàctics de primera línia per garantir una formació pràctica i completa. Dins del marc de les pràctiques, l’escola disposa d’una ambulància real i un simulador d’ambulància equipats amb tot l’equipament sanitari necessari per realitzar tallers pràctics.

  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Tècnic/a en pastisseria, forneria i confiteria.

Els requisits inclouen estar en possessió del títol de Graduat en ESO, tenir un títol de tècnic/a, superar la prova d’accés a cicles de grau mitjà, entre altres opcions com haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.

416 hores de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses del sector, amb opcions a nivell nacional i internacional a través del programa Erasmus+.

L’alumnat pot continuar la seva formació amb cicles formatius de Grau Superior com Direcció de Cuina o Dietètica, o bé cursar el Diploma de Sommelier.

Inclouen treballar com a pastisser/a, mestre/a d’obrador, elaborador/a de brioixeria, entre altres, en pastisseries, cafeteries, forns de pa, restaurants, i empreses de menjars preparats.

Go to Top