CFGM Farmàcia i parafarmàcia

Denominació:Farmàcia i parafarmàcia
Nivell:Formació professional de Grau Mitjà
Durada del cicle formatiu:2.000 hores
Formació en el centre educatiu:1.584 hores
Formació en centres de treball:416 hores

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Farmàcia i Parafarmàcia impartit per l’Escola Joviat està dissenyat per proporcionar als estudiants una formació exhaustiva i pràctica en el camp de la farmàcia i la parafarmàcia.

Aquest curs capacita els alumnes en la dispensació i venda de productes farmacèutics i parafarmacèutics, així com en la promoció de la salut i el benestar entre els clients.

Els estudiants aprenen sobre la gestió d’estocs, el control de qualitat dels productes, la legislació farmacèutica, i les tècniques de comunicació per oferir un assessorament eficaç i professional.

A més, el programa inclou una component pràctica significativa, on els estudiants realitzen pràctiques en farmàcies i parafarmàcies, permetent-los aplicar els coneixements adquirits en situacions reals i desenvolupar habilitats clau per a la seva futura carrera professional.

Amb el suport d’un equip docent expert i un entorn d’aprenentatge innovador, els alumnes del grau mitjà en Farmàcia i Parafarmàcia de l’Escola Joviat estan preparats per afrontar els reptes del sector farmacèutic i contribuir a la salut i el benestar de la comunitat.

Horaris

1r curs

De dilluns a divendres, torn de matí

2n curs

Quatre matins a la setmana

Pla d’estudis

Introducció al funcionament i gestió de l’oficina de farmàcia, incloent aspectes administratius i de gestió del client.

Formació específica en la dispensació adequada de medicaments, incloent la interpretació de prescripcions i la comunicació amb els clients.

Coneixements sobre la venda de productes no farmacèutics, com ara complements alimentaris, productes d’higiene personal, entre d’altres.

Your Content Goes Here

Aprenentatge de les tècniques per preparar fórmules magistrals i preparats oficinals segons les necessitats dels pacients.

Ensenyament de com promoure hàbits de vida saludables entre els clients i la comunitat.

Capacitació en tècniques bàsiques de primers auxilis per respondre a emergències de salut.

Coneixements fonamentals sobre l’anatomia, fisiologia i patologies bàsiques per comprendre millor les necessitats dels pacients.

Preparació en aspectes relacionats amb el món laboral, incloent drets i deures dels treballadors.

Foment de l’emprenedoria i la iniciativa personal en el sector farmacèutic.

Desenvolupament de la competència lingüística específica en anglès relacionada amb el camp de la farmàcia.

Integració dels coneixements i habilitats adquirides al llarg del curs en un projecte final.

Pràctiques professionals en empreses del sector per aplicar i complementar l’aprenentatge adquirit​​.

Treball per projectes

Projecte col·laboratiu amb farmàcies de Manresa

Aquesta iniciativa implica la realització de campanyes de salut i el disseny d’aparadors en farmàcies properes a l’escola. A més, inclou el disseny de blogs i newsletters de farmàcia, així com la simulació de dispensació i venda de productes, gestió d’estocs, i la resolució de casos comuns a la farmàcia.

Aquest projecte ofereix als estudiants l’oportunitat de posar en pràctica les seves habilitats de comunicació i màrqueting, així com de gestionar aspectes pràctics del dia a dia en una farmàcia​​.

Projecte Farmàcia Activa

Aquest projecte se centra en l’obtenció del Certificat de Suport Vital Bàsic i desfibril·lació, acreditat pel Consell Català de Ressuscitació i l’European Resuscitation Council. Els estudiants aprenen tècniques essencials de suport vital i l’ús de desfibril·ladors, capacitats crucials en qualsevol entorn farmacèutic.

Pràctiques i tallers

Pràctiques d’aparadorisme de productes de parafarmàcia i realització de tallers com:
Elaboració SPD (Servei Personalitzat de Dosificació)
Realització de fórmules magistrals al laboratori (cremes, càpsules, pólvores, xarops…).
Tallers d’educació sanitària per a nens de Primària
Paradeta de venda de preparats oficinals (fórmules magistrals)

Equipament i recursos

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Emergències Sanitàries de l’Escola Joviat compta amb un equipament i recursos didàctics de primera línia per garantir una formació pràctica i completa. Dins del marc de les pràctiques, l’escola disposa d’una ambulància real i un simulador d’ambulància equipats amb tot l’equipament sanitari necessari per realitzar tallers pràctics.

  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia
  • grau mitja farmacia i parafarmacia

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Tècnic/a en farmàcia i parafarmàcia.

Els requisits inclouen estar en possessió del títol de Graduat en ESO, tenir un títol de tècnic/a, superar la prova d’accés a cicles de grau mitjà, entre altres opcions com haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.

416 hores de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses del sector, amb opcions a nivell nacional i internacional a través del programa Erasmus+.

Pràctiques a: Alliance Healthcare, Farmàcia Assumpte Oltra, Farmàcia Cucurull-Anguera, Farmàcia Hospitalària Sant Andreu, Farmàcia Pavia, Farmàcia Planas, Farmàcia Ros, Farmàcia Trapé i Sant Andreu Salut.

Go to Top