Nil Dulcet, Cuiner Revelació 2023: “A Joviat vaig aprendre valors i a fer les coses ben fetes”

Apassionat de la cuina, Nil Dulcet ha emergit com una estrella brillant dins de l’univers gastronòmic català. Format a l’Escola d’Hoteleria Joviat, on va adquirir les bases i valors que l’han portat a l’èxit, Dulcet ha estat recentment reconegut com el Cuiner Revelació de l’any 2023 per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

Des de Joviat, hem volgut parlar amb ell per saber com viu aquest exitós moment. I les seves paraules, en conversa amb els professors, Montserrat Abelaira i Oriol Margalef, ens ofereixen una visió interessant del món de la cuina i de com la seva formació a l’Escola d’Hoteleria JOVIAT ha contribuït al seu èxit.

Dulcet destaca la importància de la seva formació i recorda amb afecte els valors que va adquirir a JOVIAT, com el respecte i la dedicació a fer les coses ben fetes. A més, subratlla la seva passió per l’aprenentatge continu i la importància d’haver expandit els seus horitzons mitjançant la formació en cuina i sala després de fer-ho en pastisseria.

Nil Dulcet no és només un xef talentós, sinó també el director i copropietari del restaurant Compartir Barcelona, al costat d’Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, que són els responsables del prestigiós Disfrutar, escollit recentment com el segon millor restaurant del món. Èxits que Dulcet atribueix al treball de tot un equip: “Sense ells no seríem res.”

Parlant sobre la gastronomia a Catalunya, Dulcet comparteix la seva visió sobre el moment actual de la restauració al país i l’evolució de la professió. I també ofereix consells als apassionats per la cuina: prendre’s un temps per reflexionar i planificar el seu futur.

En resum, Nil Dulcet és un exemple de com la passió, la formació de qualitat i l’esforç poden conduir a l’èxit en un món tan exigent com la gastronomia. La seva història és un testimoni inspirador de com l’Escola d’Hoteleria JOVIAT ha contribuït a forjar una nova estrella de la cuina catalana que brillarà durant molts anys.

Comparteix l’article: