Grau Mitjà vs Batxillerat; què encaixa millor amb tu?

Segur que t’has plantejat algun cop aquesta pregunta “què és millor batxillerat o grau mitjà?”, doncs bé, no hi ha una resposta correcta, però sí una resposta que s’ajusti millor a tu i als teus objectius.

Et plantegem diferents preguntes per fer més fàcil la decisió i assegurar-te que tries el camí correcte per a tu! 

Quins són els avantatges de fer Batxillerat?

Aquests són els avantatges que tens a diferència d’optar per un Cicle Formatiu de Grau Mitjà:

  • Un camí més directe cap a la universitat: si tot va bé, en dos anys podràs accedir als estudis universitaris. En canvi, amb un Grau Mitjà el recorregut és més llarg, ja que abans d’accedir a la universitat, hauràs de passar per un Grau Superior que té una durada de 2 anys.
  • Preparació per les PAU: durant els dos anys (sobretot en el segon curs), treballaràs continguts importants pels exàmens i el professorat t’ajudarà per poder superar la prova d’accés a la universitat amb èxit.
  • Tens més temps per decidir sense parar els teus estudis: si encara no saps quina és la teva vocació, podràs optar per un batxillerat general, en el que si durant aquests dos cursos trobes el que vols estudiar, et servirà per accedir a qualsevol carrera o Grau Superior.
  • Pots accedir a un Grau Superior: com en el cas de cursar un Grau Mitjà, podràs accedir a també a un Grau Superior, on podràs professionalitzar la teva passió.
  • Opció de Batxillerat DUAL Americàpots optar per aquest tipus de batxillerat que et permetrà accedir a moltes universitats en l’àmbit internacional.

Quins són els avantatges de fer un Grau Mitjà?

Aquest són els avantatges que tens a diferència de cursar Batxillerat:

  • Més demanda de les empreses: en la formació professional el 70% és pràctica, per la qual cosa s’ajusta més a les necessitats d’una empresa (el saber fer). A més, les pràctiques a un Centre de Treball augmenten les possibilitats que puguis trobar feina.
  • Accés a estudis universitaris: com hem comentat anteriorment, amb formació professional també pots accedir a la universitat. En aquest cas la trajectòria és una mica més llarga (de Grau Mitjà a Grau Superior i de Grau Superior a la universitat).
  • Experiència laboral: durant un període de temps hauràs d’estar fent pràctiques i tindràs més experiència (o la primera experiència)  laboral en el sector.
  • Formació més breu: la formació professional està elaborada perquè en un termini de dos anys, estiguis preparat per un mercat laboral molt exigent que demanda perfils especialitzats.
  • S’actualitza constantment: els continguts dels mòduls formatius es van renovant segons la demanda real del món laboral, actualitzant i afegint el material necessari per poder tenir una formació vàlida en l’actualitat.

Ara que ja saps els avantatges de tots dos, quin creus que encaixa millor amb tu?

Si encara no et decideixes…

Indiferentment de l’opció que hagis triat, que continuïs volent formant-te és el millor camí, ja que en un món tan canviant, mai pots parar d’actualitzar-te!

A Joviat tenim cursos de Grau Mitjà i Batxillerat. Fes una ullada i mira quin encaixa millor amb tu!

Comparteix l’article: