El Programa Intensiu d’estiu en Arts Culinàries de JOVIAT ofereix una experiència educativa immersiva centrada en la cuina i els productes catalans, combinant història, aspectes culturals i tradicions amb l’aprenentatge pràctic.

Amb més de 60 anys d’experiència i reconegut internacionalment per la seva innovació en l’aprenentatge, JOVIAT convida els estudiants a descobrir de primera mà la cuina catalana, nominada per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial. El programa, que té lloc a Manresa, a prop de Barcelona, està dissenyat al voltant de la filosofia “learning by doing”, permetent als estudiants viure l’experiència culinària catalana en el centre gastronòmic de Barcelona.

Metodologia

El programa inclou experimentar la frescor del peix, les ostres i els musclos navegant en un vaixell pel Mediterrani, pescant i degustant-ho tot. Viatjar al Pirineu per conèixer l’elaboració del formatge i els diferents tipus de formatge que es produeixen a la regió.

Tallers de vi per conèixer i degustar els vins més reconeguts produïts a Catalunya, Vins de Finca.

Elaboració de postres, pans i brioixeria per finalitzar aquest programa immersiu a la gastronomia mediterrània.

Horaris

Període

Dates: de l’1 al 12 de juliol de 2024 en un total de 60 hores

*L’arribada a Manresa ha de ser entre el 30 de juny i la sortida del 13 de juliol

Pla d’estudis

Introducció al món del vi català amb una excursió a una vinya local, on els estudiants aprenen sobre la viticultura i la producció de vi a Catalunya.

Sessió pràctica on els estudiants aprenen a preparar diverses versions de paella, un plat emblemàtic de la cuina espanyola amb arrels a Catalunya.

Classe pràctica centrada en la combinació única de marisc i carn, característica de la cuina catalana “Mar i Muntanya”.

Una jornada marítima visitant granges de muscloses i ostreres, oferint als estudiants una comprensió profunda de la producció i degustació d’aquests mariscs.

Una experiència de dia sencer dedicada a aprendre i gaudir de la barbacoa catalana, una tradició culinària en entorns a l’aire lliure.

Excursió enfocada en el formatge català, visitant productors locals a La Seu d’Urgell per aprendre sobre la fabricació de formatge i fer tast de productes.

Classe pràctica on els estudiants treballen amb peix fresc, aprenent tècniques de preparació i cuina que ressalten el sabor natural.

Sessió enfocada en l’oli d’oliva català, incloent-hi tast i elaboració de salses tradicionals catalanes utilitzant aquest ingredient clau.

Classe pràctica dedicada a la pastisseria i els postres catalans, on els estudiants aprenen a elaborar dolços tradicionals.

Visita al laboratori gastronòmic de Ferran Adrià, Fundació Alícia, seguit d’un dinar de comiat al restaurant L’Ò, amb una estrella Michelin, a Sant Benet de Bages.

Programació del curs

PRIMERA SETMANA

Dilluns 1 de juliol: Vins Catalans – Visita a Vinya

Dimarts 2 de juliol: Paellas – Pràctica

Dimecres 3 de juliol: Productes de Mar i Muntanya – Pràctica

Dijous 4 de juliol: Ruta de les Muscloses i Ostreres – Excursió Marítima

Divendres 5 de juliol: Barbacoa Catalana – Excursió

Inclou visites a vinyes i tastos de vi, excursió marítima a Musclarium a La Ràpita, una visió general dels postres catalans, excursió a productors locals de formatge i tast, aprenentatge pràctic a la cuina i degustació de tots els plats preparats. Transport privat a totes les sortides. Acompanyat per Xefs i Sommeliers de JOVIAT.

SEGONA SETMANA

Dilluns 8 de juliol: Formatge Català – Excursió a La Seu d’Urgell

Dimarts 9 de juliol: Peix Fresc – Pràctica

Dimecres 10 de juliol: Tast d’Oli d’Oliu i Salses – Pràctica

Dijous 11 de juliol: Pastisseria i Postres Catalans – Pràctica

Divendres 12 de juliol: Fundació Alícia i Dinar de Comiat a L’Ò (1 estrella Michelin)

Equipament i recursos

La certificació en el Programa intensiu d’estiu d’Arts Culinàries compta amb un ampli ventall d’equipament i recursos proporcionats per col·laboracions amb empreses i institucions de renom en el sector gastronòmic i vinícola, així com en àmbits de recerca i innovació tecnològica.

  • Programa intensiu d’estiu d’Arts Culinàries
  • Programa intensiu d’estiu d’Arts Culinàries

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.