Curs d’especialització en Desenvolupament de Videojocs i Realitat Virtual

Denominació:Desenvolupament de Videojocs i Realitat Virtual
Nivell:Especialitat
Durada del cicle formatiu:600 hores

El Curs d’especialització en Desenvolupament de Videojocs i Realitat Virtual de JOVIAT capacita per dissenyar i desenvolupar videojocs per a diferents dispositius i plataformes, garantint l’experiència de l’usuari, utilitzant eines d’última generació que permetin actuar en totes les fases del desenvolupament, així com aplicacions interactives de realitat virtual i augmentada.

Horaris

Horari de tarda

De dilluns a divendres en horari de tarda

Pla d’estudis

Formació en la programació de videojocs utilitzant motors populars com Unity i Unreal Engine. Inclou la creació de scripts, la implementació de mecàniques de joc, la gestió de recursos i la integració d’elements gràfics i de so. També es tractaran tècniques d’optimització i depuració de jocs.

Ensenyaments sobre les tècniques de disseny gràfic tant en dues dimensions (2D) com en tres dimensions (3D).

Introducció a la programació de xarxes i a la intel·ligència artificial aplicada als videojocs.

Formació en el desenvolupament d’aplicacions de realitat virtual (VR) i realitat augmentada (AR).

Ensenyaments sobre el procés complet de desenvolupament de videojocs, des del disseny conceptual fins a la publicació i distribució.

Projecte pràctic on els estudiants aplicaran els coneixements adquirits per desenvolupar un videojoc o una aplicació de realitat virtual completa.

Treball per projectes

Vinculació a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Vinculació a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): Aquest projecte està dissenyat per establir ponts entre l’educació professional i universitària, oferint als estudiants vies de continuïtat acadèmica i possibilitats de desenvolupament professional a través de la col·laboració amb la UVic-UCC.

Projecció internacional i Programa Erasmus+

A través d’aquesta iniciativa, els estudiants tenen l’oportunitat de participar en el programa Erasmus+, que els permet realitzar estades professionals a l’estranger, ampliant així la seva visió del sector i adquirint una valuosa experiència internacional.

Innovació oberta: Segell metodològic propi

L’escola aposta per una pedagogia innovadora, desenvolupant un segell metodològic que incorpora tècniques i estratègies didàctiques avantguardistes, amb l’objectiu de millorar l’experiència d’aprenentatge dels estudiants.

Centre col·laborador del SOC: Formació contínua i ocupacional

Com a centre col·laborador del Servei d’Ocupació de Catalunya, l’escola ofereix programes de formació contínua i ocupacional, connectant els estudiants amb les necessitats reals del mercat laboral.

#2be: Projecte de creixement personal lideratge i transformació

Aquest projecte té com a objectiu el desenvolupament personal i professional dels estudiants, centrant-se en el lideratge, la transformació personal i la millora de les competències socials i emocionals.

Equipament i recursos

El Curs d’especialització en Desenvolupament de Videojocs i Realitat Virtual de l’escola Joviat disposa d’una infraestructura i recursos de primer nivell per assegurar una formació pràctica i teòrica completa per a tot l’alumnat.

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

Tècnic/a especialista en Desenvolupament de Videojocs i Realitat Virtual.

Per accedir al Curs d’Especialització en Desenvolupament de videojocs i realitat virtual és necessari estar en possessió d’algun dels títols de cicle formatiu de grau superior següents:

 • CFGS ICB0 Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma
 • CFGS ICC0 Desenvolupament d’aplicacions web
 • CFGS ICA0 Administració de sistemes informàtics en xarxa
 • CFGS ISE0 Animacions 3D, jocs i entorns interactius

Inclou 383 hores de Formació en Centres de Treball (FCT).

Les persones que hagin obtingut el certificat que acredita la superació d’aquest curs d’especialització podran exercir la seva activitat a empreses públiques i privades del sector dels videojocs, així com crear el seu propi estudi dedesenvolupament de videojocs.

Les ocupacions i llocs de treball més rellevants són els
següents:

 • Programador o programadora de videojocs (game
  developer).
 • Responsable de proves de videojocs (game tester).
 • Responsable del procés de creació del videojoc (game
  designer).
 • Dissenyador o dissenyadora gràfic 2D i 3D de videojocs
  (game artist).
 • Desenvolupador o desenvolupadora independent de
  videojocs (indie game developer).
 • Desenvolupador o desenvolupadora d’aplicacions de
  realitat virtual, augmentada i mixta.
 • Expert o experta en intel·ligència artificial per a videojocs.

Go to Top