CFGS Ramaderia i Assistència en Sanitat animal. Manresa

Denominació:Ramaderia i Assistència en Sanitat animal
Nivell:Formació professional de Grau Superior
Durada del cicle formatiu:2.000 hores
Formació en el centre educatiu:1.590 hores
Formació en centres de treball:410 hores

El Cicle Formatiu de Grau Superior en Ramaderia i Sanitat Animal a JOVIAT MANRESA s’ofereix amb una modalitat semipresencial, combinant classes online i pràctiques en centres professionalitzadors.

Cobreix continguts com la gestió de la producció animal, maneig d’èquids, maquinària i instal·lacions ramaderes, assistència veterinària, entre altres.

Destaca per projectes innovadors com el Projecte llet A2A2 i la venda i subhasta de poltres. Prepara per a sortides professionals en la gestió ramadera, assistència veterinària, i més, amb possibilitats de continuar estudis universitaris o altres cicles superiors.

Modalitats i horaris

Semipresencial 1

Matins de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:30

 • 3 dies a la setmana, les classes es realitzen online
 • 2 dies a la setmana són pràctics en centres professionalitzadors en grups reduïts

Semipresencial 2

Matins de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:30

 • 2 dies a la setmana, les classes es realitzen presencialment a JOVIAT
 • 1 dia a la setmana es realitzen online
 • 2 dies a la setmana són pràctics en centres professionalitzadors en grups reduïts

Pla d’estudis

Enfocat en la gestió eficient dels processos reproductius i de cria dins de l’explotació ramadera.

Aquest mòdul cobreix les estratègies per a la gestió eficaç de la producció animal, incloent-hi la planificació, el maneig i la comercialització.

Se centra en les pràctiques específiques per a la criança i el maneig dels cavalls.

Aprofundeix en les tècniques de doma i maneig d’èquids.

Ofereix coneixement sobre l’ús i manteniment de la maquinària i les instal·lacions necessàries en una explotació ramadera.

Emfatitza les pràctiques de sanejament per mantenir la salut i el benestar dels animals.

Prepara els estudiants per donar suport a professionals veterinaris en la cura i tractament dels animals.

Tracta sobre les mesures necessàries per prevenir la propagació de malalties dins de les explotacions ramaderes.

Cobreix l’administració i gestió eficaç de centres veterinaris.

Prepara els estudiants en competències transversals necessàries per al món laboral.

Fomenta l’esperit emprenedor i ofereix eines per a la creació i gestió d’empreses.

Un projecte final on els estudiants apliquen els coneixements adquirits en un context pràctic.

Pràctiques professionals en empreses del sector per a l’aplicació pràctica dels coneixements.

Cursos específics dissenyats per aprofundir en continguts particulars utilitzant les hores de lliure disposició del centre.

Centrat en les estratègies de màrqueting i vendes específiques per a productes ramaders.

Prepara per a la cura específica de petits animals dins d’un context veterinari.

Treball per projectes

Projecte llet A2A2

Aquest projecte implica la introducció al mercat de la llet A2A2, proposat per la Granja La Torre de Sallent. L’objectiu és familiaritzar els estudiants amb els processos de producció i comercialització de nous productes lactis.

Venda d’un poltre

Es tracta d’un projecte real on un centre professionalitzador cedeix als alumnes la gestió de la venda d’un poltre. Els estudiants tenen l’oportunitat d’aplicar tècniques de màrqueting i vendes, optant a l’obtenció d’una comissió per aquest treball.

Subhasta de poltres

Aquest projecte implica el muntatge d’una subhasta dels poltres que són domats durant els cursos de Tècnic en Activitats Eqüestres (TAE). Ofereix una experiència pràctica en l’organització d’esdeveniments i la gestió comercial dins del sector eqüestre.

Projecte d’Inseminació Artificial

Els estudiants posen en pràctica la tècnica d’inseminació artificial en animals d’una explotació de vaques lleteres. Aquest projecte permet als alumnes aprofundir en les tècniques de reproducció assistida i el seu impacte en la producció ramadera.

Projecte gosseres

En col·laboració amb una gossera de proximitat, els estudiants desenvolupen models en xarxes socials per afavorir l’adopció en aquests centres. A més, aprenen a tractar animals abandonats i a tenir-ne cura, aportant un valor afegit a la seva formació en sanitat animal.

Equipament i recursos

El Cicle Formatiu de Tècnic/a Superior en Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal i Auxiliar de Veterinària de l’escola Joviat disposa d’una infraestructura i recursos de primer nivell per assegurar una formació pràctica i teòrica completa per a tot l’alumnat.

 • grau superior ramaderia i sanitat animal
 • grau superior ramaderia i sanitat animal
 • grau superior ramaderia i sanitat animal
 • grau superior ramaderia i sanitat animal
 • grau superior ramaderia i sanitat animal
 • grau superior ramaderia i sanitat animal

Equip docent

#2be

Un programa pioner i innovador per a batxillerat i cicles formatius

Aquest projecte se centra en el creixement, el lideratge i la transformació personal. Una assignatura de vida al voltant de l’autonomia personal i les competències socials.

Entrades relacionades al blog

Impulsem la teva carrera professional

A JOVIAT entenem l’aprenentatge com una experiència plena, conscient i vital. Una vivència que marca els nostres camins de creixement professional i personal, i que deixa una empremta d’impacte a la societat.

A més dels ja esmentats, el curs es beneficia de la projecció internacional a través del Programa Erasmus+, la innovació oberta amb un segell metodològic propi, i la col·laboració amb el SOC per a formació contínua i ocupacional.

Les pràctiques professionals són una part clau del programa, realitzant-se en empreses del sector ramader i centres veterinàris associats, com el Centre de Formació JOVIAT LES TANQUES a Viladecans, la Vaqueria, la Torre d’en Roca a Sallent, entre altres.

Your Content Goes Here

El programa prepara als estudiants per a una àmplia gamma de rols professionals, incloent-hi encarregats d’explotació ramadera, responsables de la producció animal, gestors de ramaderies equines, ajudants de veterinària, entre altres.

El curs es completa amb una titulació de Tècnic/a Superior en Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal i Auxiliar de Veterinària. Aquesta acreditació està reconeguda per premis de Formació Professional de Catalunya per les millors pràctiques innovadores de l’any 2022 i pel seu vincle amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), entre altres reconeixements.

Per accedir al programa, els interessats han de complir amb un dels següents requisits: tenir un títol de batxillerat, tècnic/a especialista (FP2), tècnic superior (Cicle Superior), o tècnic (Cicle Mitjà), haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental, COU, el curs específic per a l’accés als cicles formatius de grau superior, la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, o tenir qualsevol titulació universitària o equivalent.

Després de completar el curs, els estudiants poden accedir a altres cicles formatius de grau superior, estudis universitaris de grau, o introduir-se directament al món laboral.

Go to Top