FO d’Operacions Bàsiques de Pastisseria

Curs 100% subvencionat

Adreçat a persones desocupades.

Operacions Bàsiques de Pastisseria

El Curs d’Operacions Bàsiques de Pastisseria ofert per JOVIAT representa una oportunitat única per a aquelles persones que busquen introduir-se en el món de la pastisseria professional o perfeccionar les seves habilitats en aquest àmbit. Amb una durada de 450 hores, aquest curs està especialment dissenyat per desenvolupar competències fonamentals en pastisseria, des de l’aplicació de les més estrictes normes higienicosanitàries fins a la preelaboració i elaboració de productes bàsics de pastisseria, sense oblidar la presentació i decoració que fan que cada creació sigui única i atractiva.

Dirigit a persones en situació d’atur i completament subvencionat pel SOC, aquest curs no només ofereix una oportunitat de formació sinó també de reinserció laboral en un sector dinàmic i en constant creixement. La formació combina sessions teòriques amb pràctiques professionals en empreses, proporcionant així una experiència educativa completa i integral que permet als estudiants aplicar de manera pràctica els coneixements adquirits.

Beneficis d’estudiar a JOVIAT:
A JOVIAT, ens comprometem a proporcionar una experiència educativa excepcional. Els nostres cursos no només ofereixen coneixements teòrics, sinó pràctics, per tal d’enfortir les teves habilitats.
– 100% Subvencionat pel SOC.
– Continguts actualitzats i rellevants.
– Certificació que impulsarà el teu perfil professional.
– Instructors experts i suport constant.

Certificació:
Fent aquest curs de Formació Ocupacional aconseguiràs un Certificat Professional que t’acreditarà les teves habilitats i ampliarà el teu currículum i les teves oportunitats!

EDICIÓ 1
Inici01/02/24
Finalització18/05/24
Durada450 hores, pràctiques en empreses incloses
EDICIÓ 2
Inici16/05/24
Finalització20/07/24
Durada450 hores, pràctiques en empreses incloses
EDICIÓ 3
Inici08/07/24
Finalització21/12/24
Durada450 hores, pràctiques en empreses incloses

Horaris

Horari de tarda

De dilluns a divendres, de 15:30 a 20:30

Contingut del curs

Aquest mòdul se centra en les pràctiques higienicosanitàries essencials en la pastisseria. S’ensenyarà als estudiants com mantenir un entorn de treball net i segur, incloent la correcta desinfecció dels utensilis i la manipulació segura dels aliments per prevenir la contaminació.

Els estudiants aprendran a gestionar l’aprovisionament de matèries primes i altres productes necessaris en la pastisseria. Això inclou la selecció d’ingredients de qualitat, l’estocatge adequat i l’optimització dels recursos disponibles.

Aquest curs cobreix les tècniques de conservació necessàries per mantenir la frescor i qualitat dels productes de pastisseria. S’explorarà l’ús de diferents mètodes de conservació com la refrigeració, congelació, i envasat al buit.

El mòdul instrueix sobre les preelaboracions fonamentals en pastisseria, incloent-hi la preparació de masses, cremes i farcits. Els estudiants practicaran tècniques de mesura, barreja i preparació preliminar abans de procedir a la fase d’elaboració final.

Els participants seran entrenats en les tècniques de preparació i cocció de productes bàsics de pastisseria, com pastissos, galetes i pa de pessic. S’ensenyaran mètodes per assegurar resultats de qualitat i consistents.

Aquest mòdul se centra en les tècniques de presentació i decoració, essencials per realçar l’aparença dels dolços. S’aprendrà sobre l’ús de glaçat, fondant, i altres decoracions per crear acabats atractius i professionals.

El curs ofereix formació addicional en àrees com la nutrició, la història de la pastisseria, o noves tendències en el sector, ajudant als estudiants a ampliar els seus coneixements i habilitats més enllà dels mètodes tradicionals.

Aquest mòdul proporciona una experiència pràctica en un entorn professional, permetent als estudiants aplicar els coneixements adquirits en situacions reals de treball. Les pràctiques es realitzaran en pastisseries o negocis relacionats, sota la supervisió de professionals del sector.

En finalitzar el Curs d’Operacions Bàsiques de Pastisseria a JOVIAT, els participants rebran un Certificat de Professionalitat. Aquesta acreditació és un reconeixement oficial de les habilitats i competències adquirides en el camp de la pastisseria, demostrant que l’estudiant ha assolit els coneixements necessaris per realitzar operacions bàsiques de pastisseria d’acord amb els estàndards professionals establerts.

Per accedir al curs, els interessats han de trobar-se en situació d’atur i hauran de complir amb els requisits específics establerts per la convocatòria, que pot incloure una certa edat o nivell d’estudis.

El curs inclou un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores, proporcionant als estudiants l’oportunitat d’aplicar en un entorn real les tècniques i els coneixements adquirits durant la formació. Aquestes pràctiques són fonamentals per a la integració de l’estudiant en el món laboral, permetent-li guanyar experiència pràctica i facilitant la seva inserció professional en el sector de la pastisseria.

El Certificat de Professionalitat obtingut pot facilitar l’accés a estudis superiors relacionats amb la pastisseria, la gastronomia o la gestió de negocis d’alimentació. Els estudiants poden considerar especialitzar-se en àrees específiques de la pastisseria o continuar la seva formació en programes de grau mitjà o superior que ofereixin una formació més avançada i especialitzada en el camp de la gastronomia.

Els graduats del Curs d’Operacions Bàsiques de Pastisseria estan ben preparats per incorporar-se al mercat laboral en diverses posicions dins de la indústria de la pastisseria.

Entrades relacionades al blog

Go to Top