FO d’Operacions Bàsiques de Cuina

Curs 100% subvencionat.

Adreçats a persones desocupades.

Operacions Bàsiques de Cuina

El Curs d’Operacions Bàsiques de Cuina ofert per Joviat representa una oportunitat única per a aquelles persones que busquen introduir-se en el món de la cuina professional o perfeccionar les seves habilitats en aquest àmbit. Amb una durada de 390 hores, aquest curs està especialment dissenyat per desenvolupar competències fonamentals en cuina, des de l’aplicació de les més estrictes normes higienicosanitàries fins a l’aprenentatge en la preelaboració i elaboració de productes bàsics de cuina, sense oblidar la presentació i decoració de receptes senzilles i bàsiques.

Dirigit a persones en situació d’atur i completament subvencionat pel SOC, aquest curs no només ofereix una oportunitat de formació sinó també de reinserció laboral en un sector dinàmic i en constant creixement. La formació combina sessions teòriques amb pràctiques professionals en empreses, proporcionant així una experiència educativa completa i integral que permet als estudiants aplicar de manera pràctica els coneixements adquirits.

A través de les diverses edicions del curs, JOVIAT busca adaptar-se a les necessitats dels seus estudiants, oferint flexibilitat en les dates d’inici i finalització, així com en l’horari, de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30, per assegurar que tothom tingui l’oportunitat de participar i aprofitar aquesta formació de qualitat.

Beneficis d’estudiar a JOVIAT:
A JOVIAT, ens comprometem a proporcionar una experiència educativa excepcional. Els nostres cursos no només ofereixen coneixements teòrics, sinó pràctics, per tal d’enfortir les teves habilitats.
– 100% Subvencionat pel SOC.
– Continguts actualitzats i rellevants
– Certificació que impulsarà el teu perfil professional
– Instructors experts i suport constant

Certificació:
Fent aquest curs de Formació Ocupacional aconseguiràs un Certificat Professional que t’acreditarà les teves habilitats i ampliarà el teu currículum i les teves oportunitats!

EDICIÓ 1
Inici15/01/24
Finalització03/05/24
Durada450 hores, pràctiques en empreses incloses
EDICIÓ 2
Inici16/05/24
Finalització15/09/24
Durada450 hores, pràctiques en empreses incloses
EDICIÓ 3
Inici09/09/24
Finalització17/12/24
Durada450 hores, pràctiques en empreses incloses

Horaris

Horari de tarda

De dilluns a divendres, de 15:30 a 20:30

Contingut del curs

Analitzar i aplicar les normes i condicions higienicosanitàries referides a les unitats de producció o servei d’aliments i begudes, per evitar riscos de toxiinfeccions alimentàries i contaminació ambiental.

Efectuar la recepció d’aliments i begudes per emmagatzemar-los i distribuir-los posteriorment. Diferenciar les matèries primeres alimentàries d’ús comú en la cuina i descriure’n les principals varietats i qualitats.

Utilitzar els equips, les màquines, els estris i les eines que formen la dotació bàsica dels departaments de cuina, d’acord amb les seves aplicacions i en funció del seu rendiment òptim. Caracteritzar talls i peces i realitzar les operacions de preelaboració dels gèneres culinaris més comuns, en funció del pla de treball establert, de les elaboracions culinàries que s’hagin de realitzar o de les necessitats de comercialització. Aplicar mètodes senzills i operar correctament amb equips per a la regeneració, conservació i envasament de gèneres crus, semielaborats i elaboracions culinàries acabades d’ús comú, que s’adaptin a les necessitats específiques de conservació i envasament d’aquestes matèries i productes.

Realitzar elaboracions bàsiques de múltiples aplicacions i preparar i presentar elaboracions culinàries simples, aplicant-hi tècniques senzilles, definides prèviament. Realitzar les operacions necessàries per prestar assistència en processos de preparació i presentació de tot tipus d’elaboracions culinàries, i mostrar receptivitat i esperit de cooperació.

Realitzar i presentar plats combinats i aperitius senzills d’acord amb la definició del producte, aplicant-hi normes d’elaboració bàsiques.

El curs ofereix formació addicional en àrees com la nutrició, la història de la cuina, o noves tendències en el sector, ajudant als estudiants a ampliar els seus coneixements i habilitats més enllà dels mètodes tradicionals.

Aquest mòdul proporciona una experiència pràctica en un entorn professional, permetent als estudiants aplicar els coneixements adquirits en situacions reals de treball. Les pràctiques es realitzaran en pastisseries o negocis relacionats, sota la supervisió de professionals del sector.

En finalitzar el Curs d’Operacions Bàsiques de Cuina a JOVIAT, els participants rebran un Certificat de Professionalitat. Aquesta acreditació és un reconeixement oficial de les habilitats i competències adquirides en el camp de la cuina, demostrant que l’estudiant ha assolit les competències professionals necessaris per realitzar operacions bàsiques de cuina d’acord amb els estàndards professionals establerts.

El curs és dirigit a persones en situació d’atur i és completament subvencionat pel SOC. Per accedir, els candidats han de complir amb els requisits específics de selecció, que poden incloure criteris d’edat, situació laboral i formació prèvia. 

El curs inclou un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores, proporcionant als estudiants l’oportunitat d’aplicar en un entorn real les tècniques i els coneixements adquirits durant la formació. Aquestes pràctiques són fonamentals per a la integració de l’estudiant en el món laboral, permetent-li guanyar experiència pràctica i facilitant la seva inserció professional en el sector de la cuina i restauració.

El Certificat de Professionalitat obtingut pot facilitar l’accés a estudis superiors relacionats amb la cuina, la gastronomia o la gestió de negocis d’alimentació. Els estudiants poden considerar especialitzar-se en àrees específiques de la cuina o continuar la seva formació en programes de grau mitjà o superior que ofereixin una formació més avançada i especialitzada en el camp de la gastronomia.

Els graduats del Curs d’Operacions Bàsiques de Cuina estan ben preparats per incorporar-se al mercat laboral en diverses posicions dins el món de la restauració.

Entrades relacionades al blog

Go to Top