FC de Socorrisme

Cursos 100% subvencionats.

Adreçats a persones treballadores en actiu.

Socorrrisme en instal·lacions aquàtiques

El Curs de Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques que oferim des de JOVIAT representa una oportunitat única per a aquelles persones que es troben en situació d’atur i busquen no només una formació professionalitzadora sinó també una experiència vital enriquidora. Aquest curs està meticulosament dissenyat per cobrir tots els aspectes essencials del socorrisme aquàtic, des de les tècniques de rescat més avançades fins als primers auxilis, amb l’objectiu d’equipar els nostres estudiants amb les habilitats necessàries per actuar de manera eficaç en cas d’emergència.

Amb una duració total de 380 hores, aquest programa no només es destaca per la seva profunditat i abast, sinó també per la flexibilitat horària que ofereix, permetent així que els participants puguin conciliar la seva formació amb altres compromisos personals. Un dels pilars d’aquest curs és la seva aplicació pràctica, amb sessions que es duen a terme en piscines municipals, així com en les nostres pròpies instal·lacions, garantint així una experiència d’aprenentatge integral i realista.

La nostra institució es compromet amb l’excel·lència educativa, proporcionant un ensenyament que no només està al dia amb els continguts i tècniques més rellevants en el camp del socorrisme aquàtic, sinó que també es dedica a fomentar un entorn de suport i motivació per als estudiants. A JOVIAT, creiem fermament en el potencial de cadascun dels nostres alumnes, i és per això que aquest curs està 100% subvencionat pel SOC, eliminant barreres econòmiques que podrien impedir l’accés a una formació de qualitat.

Beneficis d’estudiar a JOVIAT:
A JOVIAT, ens comprometem a proporcionar una experiència educativa excepcional. Els nostres cursos no només ofereixen coneixements teòrics, sinó pràctics, per tal d’enfortir les teves habilitats.
– 100% Subvencionat pel SOC.
– Continguts actualitzats i rellevants.
– Certificació que impulsarà el teu perfil professional.
– Instructors experts i suport constant.

Certificació:
Fent aquest curs de Formació Ocupacional aconseguiràs un Certificat Professional que t’acreditarà les teves habilitats i ampliarà el teu currículum i les teves oportunitats!

Inici05/09/24
Finalització20/12/24
Durada380 hores, pràctiques en empreses incloses

Horaris

Horari de matí i tarda

Dilluns: 15:00 a 18:00

Dimarts: 16:00 a 20:00

Dimecres: 15:00 a 18:00

Dijous: 14:30 a 20:30

Divendres 14:30 a 17:30

Dissabtes 12 h a 15 h (pràctica a les piscines municipals)

Contingut del curs

Aquest mòdul introdueix els estudiants en les habilitats fonamentals de la natació, incloent-hi estils bàsics com crol, braça, i esquena. S’enfocarà a desenvolupar la confiança i l’eficiència en l’aigua a través d’exercicis pràctics que millorin la tècnica i la resistència física.

Els estudiants profunditzaran en tècniques avançades de natació i maniobres específiques per socorrisme aquàtic. S’ensenyarà l’ús eficaç de l’energia en situacions de rescat i com mantenir el control en ambients aquàtics desafiantes.

El curs cobreix mètodes per prevenir accidents en piscines i altres instal·lacions aquàtiques. Es tractarà la supervisió adequada, les normes de seguretat, i com educar al públic sobre els riscos i comportaments segurs dins i al voltant de l’aigua.

Aquest mòdul està dedicat a l’aprenentatge de tècniques de rescat aquàtic, incloent-hi l’aproximació, el transport i l’extracció de víctimes de l’aigua. També es desenvoluparan habilitats per manejar situacions d’emergència, com poden ser rescats en aigües obertes i condicions adverses.

Els participants seran entrenats en tècniques de primers auxilis essencials, incloent RCP, maneig de lesions i altres emergències mèdiques. El curs inclou pràctiques amb simulacros per assegurar una resposta ràpida i eficient en casos reals.

En aquest mòdul, els estudiants posaran en pràctica tots els coneixements adquirits en un entorn real. Les pràctiques poden incloure estades en piscines, platges o altres instal·lacions aquàtiques, sota la supervisió de professionals experimentats, per consolidar les habilitats de socorrisme.

Equipament i recursos

El Curs de Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques de Joviat es beneficia d’un ampli ventall d’equipaments i recursos dissenyats per assegurar una formació pràctica i eficient, immersiva i d’alta qualitat. La part pràctica del curs es realitza a les piscines municipals de Manresa.

En completar amb èxit el Curs de Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques, els participants rebran un Certificat de Professionalitat. Aquesta acreditació és reconeguda oficialment i valida les competències i habilitats adquirides en el socorrisme aquàtic, tant en tècniques de rescat com en primers auxilis. És un reconeixement essencial que demostra la capacitat dels estudiants per actuar eficaçment en situacions d’emergència en entorns aquàtics.

Per accedir al curs, els interessats han de trobar-se en situació d’atur i hauran de complir amb els requisits específics establerts per la convocatòria:

  • Títol de la ESO o equivalent o superior (en el seu defecte es podria realitzar una prova de competències clau al centre).
  • Nòmina o contracte vigent (en el seu defecte el document DARDO com a demandant d’ocupació).
  • DNI o NIE vigent.

El curs inclou un mòdul de pràctiques de 80 hores que es realitzen en piscines municipals o instal·lacions aquàtiques col·laboradores. Aquesta part de la formació permet als estudiants aplicar els coneixements teòrics adquirits en situacions reals, desenvolupant les seves habilitats pràctiques sota la supervisió de professionals experimentats.

El Certificat de Professionalitat obtingut pot servir com a punt de partida per a l’accés a altres estudis relacionats, com poden ser cursos avançats de socorrisme, formacions específiques en primers auxilis, o fins i tot estudis relacionats amb l’esport, la salut i el benestar.

El curs obre diverses sortides professionals en el sector del socorrisme aquàtic i àrees relacionades. Els titulats poden treballar com a socorristes en piscines municipals, parcs aquàtics, hotels i resorts, centres esportius, i clubs de natació, entre d’altres.

Entrades relacionades al blog

Go to Top