Grau Superior, forma’t amb els estudis superiors

Estudiar un Grau Superior i formar-te en estudis superiors és una gran oportunitat per inserir-te al món laboral, ampliar els teus coneixements, sempre que estiguis disposat a aprendre i portar-ho a la pràctica.

Els Graus Superiors són estudis postobligatoris que pertanyen a l’Educació Superior, tenen una durada de dos cursos acadèmics (aproximadament unes 2.000 hores) i et permeten el desenvolupament d’una professió; adaptació a situacions laborals actuals, gestió de responsabilitats, aptituds que s’han de tenir en cada professió…

Si vols informació que t’ajudi a prendre una decisió sobre el teu futur, segueix llegint l’article perquè t’ajudarem perquè ho tinguis més clar!

Com és la metodologia d’un Grau Superior?

El més destacable en una formació professional és la seva fusió de teoria i pràctica (en un 70% de la formació). D’aquesta manera, es poden portar els continguts adquirits a la demanda real del món laboral, treballant en casos reals.

Cada curs està dividit en diferents mòduls (que podríem entendre com a “assignatures”) i aquests, en diverses unitats formatives (que podríem entendre com a conjunt de temes). Així és l’organització d’una Formació Professional, una estratègia que es duu a terme per millorar la pràctica i del “saber fer”.

Pràctiques en Centres de Treball, com són?

A més, aquests cicles compten amb unes pràctiques obligatòries en Centres de Treball, que normalment s’inicien el segon any i és on podràs posar-te a prova, veient la realitat del dia a dia en el sector i on plasmaràs tot el que has après. Consta aproximadament d’unes 400 hores de pràctiques.

Pràctiques DUALS, quines diferències hi ha?

 

Quina titulació obtindràs al finalitzar el Cicle?

Quan superis tota la trajectòria del Grau Superior, aconseguiràs un títol que et certificarà com a “Tènic/a o Tècnic/a Superior” dins del sector en el qual t’has especialitzat.

Per exemple, en el cas de finalitzar un GS de Laboratori Clínic i Biomèdic, seràs:

  • Tècnic/a superior en laboratori de diagnòstic clínic
  • Tècnic/a especialista en laboratori
  • Ajudant/a tècnic/a en laboratori d’investigació i experimentació
  • Ajudant tècnic o ajudanta tècnica en laboratori de toxicologia
  • Delegat/da comercial de productes hospitalaris i farmacèutics.

Requisits i vies d’accés

 

Ja ho tens clar? Mira com pots accedir a un Grau Superior!

Ara que ja saps tot sobre la Formació Professional de Grau Superior, anima’t a veure quins són els cicles que cursem a Joviat!

Si tens més dubtes, contacta amb nosaltres, ens agradarà ajudar-te!

Comparteix l’article: