NutriAlth3D Disfàgia: un projecte col·laboratiu amb participació de Joviat per a la millora del tractament de la disfàgia

En un entorn en què la col·laboració multidisciplinària és clau per al progrés, per JOVIAT és una alegria compartir el ressò del projecte NutriAlth3D, una iniciativa que fusiona tecnologia, salut i educació amb l’objectiu de millorar la vida de les persones amb problemes de deglució.

La publicació d’aquest projecte al portal de mSchools és un reconeixement a la innovació i a l’aplicació pràctica de la tecnologia en l’educació, a més d’un clar exemple de la importància de la integració de noves metodologies i eines digitals en l’ensenyament.

I també és fruit de la implicació de l’equip docent, que ha apostat per a l’ús de les noves tecnologies i metodologies actives d’aprenentatge que no només fomenten l’aprenentatge tècnic i específic, sinó que també les competències transversals com el treball en equip, l’empatia, el lideratge.

mSchools és una comunitat global, la qual congrega un equip docent, investigador i de responsables de polítiques educatives, dedicada a fomentar el canvi en l’educació a través de la promoció i integració de la tecnologia. La presència de NutriAlth3D en aquesta plataforma en destaca els ideals propis de la comunitat: innovació, col·laboració i comunicació oberta.

El projecte, liderat per la Fundació Althaia i que compta amb la col·laboració de JOVIAT, d’Umanresa i de l’Ajuntament de Manresa, utilitza la impressió 3D per crear aliments adaptats a pacients amb disfàgia, millorant significativament la seva qualitat de vida  retornant el plaer de menjar. La col·laboració entre diverses institucions acadèmiques, empreses tecnològiques i sectors de la salut, reflecteix la visió de mSchools sobre la transformació digital en l’educació.

A través de projectes com NutriAlth3D, l’alumnat adquireix, de la mà de la tecnologia,  habilitats creatives per poder resoldre problemes complexes amb un impacte real a la societat. El fet que el projecte es destaqui en mSchools subratlla el compromís de JOVIAT amb una educació que traspassa les fronteres tradicionals de l’aula, que connecta l’alumant amb reptes globals i el prepara per a un futur digital; i evidencia l’aposta de l’equip docent per l’ús de les tecnologies i metodologies actives d’aprenentatge, les quals fomenten, a més de l’aprenentatge tècnic i específic, les competències transversals com el treball en equip, l’empatia i el lideratge. 

Aquest tipus de treballs posen de manifest els beneficis de la col·laboració intersectorial i de l’obertura cap a les noves metodologies a l’ensenyament, que integren la tecnologia de manera creativa i efectiva.

Per llegir l’article complet a mSchools, clica aquí.

Comparteix l’article: