Martina Pérez, alumna de Joviat Hoteleria, aconsegueix el guardó especial de Cocteleria a la IV edició dels Premis Josep Lladonosa

Taula de continguts

Martina Pérez Obiols, alumna de tercer de Cuina i Serveis de JOVIAT Hoteleria, assoleix una fita destacada als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa 2024, guanyant el Premi Especial de Cocteleria i obtenint el segon lloc en el Premi Final de Sala. Aquest és un final de curs ben exitós per ella, ja que fa pocs dies també va formar part de l’equip guanyador a la XVII edició del Concurs de Joves Cuiners/eres i Cambrers/eres de Catalunya.

Després de mesos de proves i dues semifinals, era el torn de la gran final de Les Borges Blanques, seu d’aquest reconegut concurs gastronòmic, apadrinat per Hermanos Torres. Al costat de catorze finalistes més –vuit de cuina i set de sala– d’una quinzena d’escoles de Catalunya, la Martina estava preparada per demostrar les seves habilitats davant d’un jurat de luxe.

El show de l’edició

El president del jurat, Pablo Sacerdote, cap de sala de Cocina Hermanos Torres i Premi Nacional de Gastronomia 2023, va obrir el concurs amb un breu discurs que donava pas a les cinc proves puntuables. Els nervis i la motivació eren els protagonistes del Pavelló de l’Oli, l’espai adaptat per al show cooking de la gran final.

La primera prova va consistir en un tiratge de cervesa, un tast i l’explicació d’un maridatge; després, la presentació i el servei del vi i, seguidament, el tall de pernil. El pas següent va ser l’elaboració d’un espresso i d’un capuccino -la prova preferida de l’estudiant de JOVIAT-; el muntatge de taula i, per últim, la prova final de l’elaboració del còctel. Prova en què la Martina va sorprendre amb una preparació inèdita amb productes de Royal Bliss.

La Martina va mantenir un nivell excel·lent en tot el concurs, amb un equilibri perfecte entre tècnica i destresa i creativitat i prudència, amb una expressió i posada en escena que va captivar les persones del jurat. Finalment, va ser dues vegades reconeguda: Premi Especial de Cocteleria i segona posició en el Premi absolut de millor estudiant de Sala de Catalunya, que va guanyar la participant del CETT, de Barcelona.

Aquests Premis promocionen el talent que hi ha a les escoles del país i se centren en la recerca de les oportunitats i el futur d’aquestes joves promeses del sector. En aquest sentit, la Martina va rebre un bany d’elogis, també, per part de la restauració i les marques alimentàries que hi havia presents. Una experiència molt enriquidora que omple de satisfacció la Martina i l’anima a seguir millorant; i un nou reconeixement a l’acompanyament d’un equip docent, JOVIAT, que vibra amb cada una de les participacions del seu alumnat.

Moltes felicitats, Martina!

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Convocats per l’Ajuntament de Les Borges Blanques en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, els Premis porten el nom del reconegut cuiner català Josep Lladonosa i Giró, alma mater del certamen, que destaca per la seva tasca de recerca i divulgació de la cultura gastronòmica catalana.

Lladonosa defineix el concurs com «una classe de cuina, amb un equip de persones treballant de manera coordinada per un objectiu comú». Els Premis tenen el propòsit de posar en valor el talent, la cuina, els productors i l’alimentació de proximitat, i de la mateixa manera, l’aprenentatge de l’ofici i la seva professionalització.

 

Comparteix l’article: