La direcció de JOVIAT explora el model educatiu de Finlàndia a través del programa Erasmus+

Laia Puigdellívol, directora general de JOVIAT, juntament amb Lourdes López, directora pedagògica, han realitzat una estada a Finlàndia en el marc del programa Erasmus+, amb l’objectiu de fer una immersió en el seu model educatiu.

Durant el seu viatge, han participat en conferències i han visitat diversos centres d’educació secundària i institucions de formació per a adults. Aquesta experiència els ha permès obtenir una comprensió profunda sobre elements fonamentals del procés educatiu, que inclouen la creació d’espais que promouen el benestar de la comunitat educativa, l’encoratjament de l’autonomia i responsabilitat de l’estudiantat, i la construcció de relacions basades en la confiança i el respecte mutu entre professorat i alumnat. A més, han explorat la personalització dels currículums per tal que s’adaptin als interessos de cada estudiant, així com la sostenibilitat dels projectes educatius.

La delegació de JOVIAT formava part d’un grup de vuitanta professionals de l’educació d’arreu d’Europa, fet que va proporcionar una oportunitat única per al debat i intercanvi d’idees enfocat cap a la transformació educativa. Aquesta immersió no només reforça la nostra visió d’innovar i evolucionar en l’àmbit pedagògic, sinó que també es preveu un impacte significatiu en el segell pedagògic de JOVIAT, sempre amb el focus posat en l’enriquiment de l’aprenentatge i el desenvolupament personal de l’alumnat.

Comparteix l’article: