JOVIAT i l’institut Berufskolleg Königstrasse alemany fem un Jobshadowing impulsat per Erasmus+

Al llarg de l’última setmana, hem tingut el plaer de rebre la visita de cinc membres de l’equip docent de l’institut de Formació Professional Berufskolleg Königstrasse, de Gelsenkirchen, Alemanya. La Kyra, la Nora, la Yasmine, el Michael i l’Olli per fer un Jobshadowing impulsat per Erasmus+.

El Jobshadowing és una metodologia amb la qual “s’aprèn mirant”. Durant cinc dies, l’equip alemany ha conegut el Model Pedagògic de JOVIAT i algunes de les seves bones pràctiques.  També han visitat empreses del territori i part del nostre entorn natural.

La relació entre els dos centres va néixer a Islàndia l’estiu passat, mentre professorat dels dos equips hi feien una formació per a la creació de projectes Etwinning. I vam iniciar dos projectes amb ells: un amb els nostre alumnes JOVIAT de Grau Superior d’Esports de JOVIAT i la Família de Nursery Nurses de Berufskolleg Königstrasse; i l’altre amb els nostres alumnes JOVIAT i els seus d’Emergències Sanitàries. On s’intercanviaven dinàmiques i bones pràctiques entre alumnat amb els mateixos interessos.

Durant la seva estada, els nostres visitants alemanys han tingut l’oportunitat de fer tasques d’observació en relació als Graus Mitjans d’Emergències Sanitàries, Graus Superiors d’Esports, i els Graus Mitjans i Graus Superiors d’Hoteleria. A més, han participat activament en la competició de drons que els Graus d’Informàtica van preparar per a tota l’escola.

Un altre dels moments destacats de la setmana van ser els actes de graduació d’Hoteleria, als quals els nostres visitants van poder assistir. També van rebre una interessant xerrada dels membres del Departament d’Informàtica sobre la plataforma de gestió de JOVIAT.

Però la visita no es va limitar només a l’observació i la participació en activitats. També es van aprofitar per compartir empreses on els nostres estudiants poden fer pràctiques laborals. A més, es van arrencar nous possibles projectes conjunts entre les dues escoles.

Tot i la intensa agenda de treball, els nostres visitants també van tenir l’oportunitat de gaudir de la cultura i les belleses naturals de la nostra zona. Van poder passejar per Manresa, Barcelona, La Pobla de Lillet, el Pou de Glaç i Montserrat. I no es van voler perdre la Patum de Berga, una de les festes més emblemàtiques de Catalunya.

En definitiva, ha estat una setmana intensa i molt profitosa, tant per a nosaltres com per als nostres amics alemanys. Estem segurs que d’aquesta visita en sortiran molts bons fruits i que serà l’inici d’una llarga col·laboració entre les dues escoles.

 

 

Comparteix l’article: