Joviat Hoteleria crea una línia internacional que portarà a Manresa alumnes de tot el món per aprendre gastronomia catalana

  • La presentació oficial de Joviat Culinary International Programs es va dur a terme a Washington, en el marc de la fira NAFSA.
  • El primer grup d’alumnes arribarà a Manresa durant el curs escolar 2024 per seguir programes de gastronomia tradicional i moderna, sumilleria i pastisseria amb arrel mediterrània catalana.
  • Els programes compten amb la col·laboració d’UManresaOller del MasFundació Alícia i algunes de les delegacions del Govern de la Generalitat a l’exterior, a més de la complicitat d’un grup d’exalumnes que són xefs de renom internacional.

Joviat consolidem el nostre posicionament com a escola internacional d’hoteleria amb el llançament de Joviat Culinary International Programs, una línia de programes internacionals sobre gastronomia catalana.

Sota el títol “International Catalan Cuisine Programs: a Mediterranean Treasure”, alumnes avançats en disciplines gastronòmiques podran escollir entre quatre cursos de diferent càrrega lectiva per conèixer de primera mà la cultura catalana vinculada a l’art del menjar i del beure, vinculats a la cuina tradicional i moderna, sumilleria o pastisseria. El primer grup arribarà al llarg de l’any 2024, amb allotjament i centre de referència a Manresa, tot i que amb experiències a diferents emplaçaments del Bages i de la resta de Catalunya.

Una primera presentació internacional a la NAFSA, Washington

En la presentació a Washington s’hi van desplaçar la directora de Programes Internacionals de Joviat Hoteleria, Alba Sunyer, i la cap del Departament Internacional de Joviat, Lídia Llopart. NAFSA, la Fira d’Exposicions i Congressos més gran del món dedicada a l’educació superior, constitueix una gran oportunitat per posicionar Joviat en el mercat internacional. El projecte passarà per altres convocatòries i també preveu una presentació oficial a Catalunya a les portes de l’inici de curs, amb participació dels propis alumnes.

El projecte, que acaba d’estrenar web (https://www.joviatinternationalculinary.com/), coincideix amb una nova i decisiva etapa de Joviat, que per primer cop en més de 60 anys d’història deixa de tenir Educació Infantil i Secundària per enfocar-se en l’orientació universitària i professional.

Els programes d’aquest nou projecte reben el suport d’UManresa, del celler Oller del Mas (Manresa, DO Pla de Bages) i de la Fundació Alícia, a més de la col·laboració de prestigiosos exalumnes que actualment són xefs de reconeixement mundial. També reben el suport de les delegacions del govern català als països on hi ha algunes de les universitats i escoles culinàries amb les quals ja es mantenen converses per a la signatura de futurs convenis, com són els Estats Units, Singapur, Finlàndia i Mèxic.

Comparteix l’article: