Participem a la hackató social de Manresa

El dijous 15 de setembre s’ha celebrat la primera “Manresa Social Hackathon” una marató de programació adreçada a facilitar les gestions de tràmits burocràtics de les persones migrants.

La jornada, impulsada per Mobile World Capital Barcelona, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Fundació i2CAT, Ajuntament de Manresa, Fundació del Convent de Santa Clara, Huawei España, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Vic i Creació, i amb participants de JOVIAT, de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC) i l’Institut Lacetània i joves becats per la Fundació Convent de Santa Clara per cursar formació en TIC.

Hi hem participat amb 9 alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions web.

Aquests estudiants i la resta dels altres centres es van distribuir en grups per analitzar la temàtica i proposar solucions al repte plantejat. Hi havia 6 grups,amb un representant nostre a cada un i es van seleccionar també dos grups, amb presència de dos alumnes Joviat a cada grup, que van resultar guanyadors i desenvoluparan una solució a un repte social de la ciutat mitjançant solucions de caràcter tecnològic

El premi, un smartwacth Huawei i una entrada per la propera edició del Mobile World Congrés, la possibilitat d’implementar la idea, optaran a una beca econòmica i la presentació del projecte a la propera edició de la Mobile a Barcelona.

Pel matí, l’alumnat de 2n curs de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes van visitar l’exposició de Huawei a la plaça de Sant Domènec de Manresa.

Va ser una experiència molt positiva i una proposta de repte per aquest curs.

Comparteix l’article: