Grau Mitjà; preguntes i respostes més freqüents

Són molts els dubtes i les inquietuds que apareixen en el camí de la presa de decisions i més si es tracta del nostre futur. La decisió pot fer por, però si estàs pensant en fer un Grau Mitjà i unir-te a la Formació Professional,  estàs triant una molt bona opció, ja que actualment respon millor a la demanda empresarial facilita la inserció laboral al finalitzar els estudis.

Com que volem ser resolutius i ajudar-te a que aquest camí sigui una mica més fàcil, responem les FAQs, les preguntes més freqüents!

Què és un grau mitjà? Durada i metodologia

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà, són estudis de Formació Professional postobligatoris i l’objectiu de molts estudiants per professionalitzar la seva passió.

La seva durada és de 2 cursos, plens de teoria i de molta pràctica. Els cursos estan formats per unitats formatives, una estratègia orientada a la millora de la pràctica, que facilita l’aplicació de la teoria al saber fer.

Com accedir a un Grau Mitjà? Requisits i vies d’accés

Què passa si no completo tots els crèdits?

Els Graus Mitjans funcionen per unitats formatives, per entendre-ho fàcil, el curs està dividit en diferents unitats formatives (segons cada cicle), podem dir que aquestes “uf’s” son agrupacions de temes, en les que es divideix el curs.

En cas de que tinguis encara alguna per superar, pots apuntar-te per repetir i pagar només les que et facin falta.

Què i com són les pràctiques FCT?

A banda de les classes que intercalen teoria i pràctica, també tindràs l’oportunitat de plasmar tots els coneixements a la vida real en Formacions en Centres de Treball, que seran les teves pràctiques FCT.Darrere d’aquest “entrenament” tindràs un tutor o tutora que t’ajudarà i acompanyarà durant el procés, que normalment, s’inicia al segon curs.

Una bona oportunitat per profunditzar coneixements, per molts, tenir el primer contacte amb una empresa, veuràs la realitat del dia a dia en el sector i adquiriràs experiència laboral en el camp en el que t’estàs formant!

Quines sortides laborals i professionals té?

Al finalitzar un Grau Mitjà, pots continuar formant-te i ampliant les teves competències professionals, com un Grau Superior, amb el que posteriorment pots accedir a l’Universitat. Pots fer un altre Cicle Formatiu de Grau Mitjà o incorporar-te al món laboral.Si ja t’has decidit a fer un Grau Mitjà, aquests són els cicles que cursem a Joviat!

Comparteix l’article: