Graduació de la 1a promoció d’FP Dual a Barcelona

Aquesta setmana hem assistit a la 1a promoció d’FP Dual a Barcelona, promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) a l’Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya, presidit pel Molt Honorable Sr. Roger Torrent i Ramió, conseller d’Empresa i Treball i pel Sr. Juan José Torres López, director del Servei d’Ocupació de Catalunya. Hi han assistit també els joves participants del programa i el professorat, així com representants de l’equip formatiu i de coordinació dels centres formatius i de les empreses contractants.

En representació de l’alumnat de Joviat, l’Adrián I Raúl Fernández Pastor han recollit el diploma dels dos projectes duals de Viladecans (Barcelona), el de Cura i maneig de cavalls i el de Ferrat d’equins, acompanyats de la Tahis Cano, de l’equip d’orientació; Pau Dorca d’Hípica Les Tanques i Maribel Herranz, coordinadora dels programes duals.

El programa d’FPO Dual s’adreça als joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix. Se’ls ofereix un contracte de formació en alternança per compatibilitzar l’aprenentatge i l’activitat laboral retribuïda, mitjançant un contracte de treball de 12 mesos. Durant aquest temps, les persones joves reben acompanyament, i un cop finalitzat el programa obtenen un certificat de professionalitat que acredita les competències professionals adquirides.
El conseller ha remarcat que el darrer any, “a Catalunya s’ha reduït significativament la taxa d’atur dels menors de 25 anys, mentre al conjunt de l’Estat espanyol ha continuat augmentant”. Torrent ha valorat que aquesta dada “ens encoratja a continuar en la línia de reforçar l’FP a Catalunya”, amb programes com el de l’FPO Dual, que “contribueix a millorar les possibilitats laborals dels joves que hi participen” i que ha qualificat de “programa ja consolidat, que ha vingut per quedar-se. Ha estat molt ben acollit per part dels joves, de les empreses contractants, I dels centres promotors”.

Enguany des de Joviat tenim actius tres programes duals: a Manresa, Operacions bàsiques de cuina, restaurant I bar; a Viladecans (Barcelona) Cura i maneig de cavalls i Anglesola (Lleida), el d’Activitats auxiliars d’agricultura ecològica.

Comparteix l’article: