Escola Joviat s’integrarà a la xarxa pública el pròxim curs

  • El centre històric de la ciutat guanyarà així un nou centre públic d’educació infantil, primària i ESO.
  • La decisió contribueix a combatre la segregació i suma 1.030 places públiques d’un curs per l’altre a Manresa.
  • És la dotzena integració des de la publicació del decret el 2019.

Avui hem celebrat l’acte institucional per anunciar la integració a la xarxa pública de l’Escola Joviat, que s’aplicarà de cara el curs que ve d’infantil fins a ESO, convertint-se en el primer institut-escola del Centre Històric de Manresa. La integració mantindrà l’alumnat i l’equip humà i no afectarà ni els estudis de Batxillerat ni de Formació Professional. Sens dubte, ha sigut un dia molt emotiu en què donem a conèixer amb il·lusió i confiança aquesta integració a la xarxa pública.

L’acte ha comptat amb la visita per les instal·lacions de Joviat Muralla del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, acompanyat de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, de la directora dels Serveis Territorials d’Educació de la Catalunya Central, Gemma Boix López; del regidor delegat d’Ensenyament i Universitats de Manresa, Josep Gili Prat, el director general de Joviat, Jordi Vilaseca, així com representants del professorat i de l’AFA.

Anirem actualitzant i fent aclariments de forma interna en les reunions dels pròxims dies i en el que queda de curs.

Podeu recuperar el vídeo en streaming de la roda de premsa al següent enllaç a partir del minut 9 i 20 segons, que és quan comença.Roda de premsa per anunciar la integració de l’Escola Joviat de Manresa a la xarxa pública

Així ho ha anunciat avui el Departament d’Educació

El Departament d’Educació ha anunciat la integració a la xarxa pública de l’Escola Joviat de Manresa de cara al curs 2023-24. Concretament, el centre, fins ara concertat i situat al Centre Històric de la capital bagenca, passarà a públic en les etapes de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO. Així ho ha anunciat el conseller Josep Gonzàlez-Cambray en un acte aquest matí, en què ha destacat que la decisió “ajuda a avançar cap al sistema educatiu pel què treballem, amb més places públiques, menys nens i nenes per aula i més docents que mai en la història”.

Amb aquesta integració, duta a terme a petició de la titularitat, es busca abordar els reptes d’escolarització de la ciutat. S’incrementarà l’oferta educativa amb 1.030 noves places públiques en el que serà el primer centre públic al Centre Històric de Manresa: “Seguirà sent una escola de barri i una escola de vida, i un referent educatiu i formatiu”, ha afirmat el titular d’Educació.

El centre continuarà la seva activitat educativa sense cap afectació per a l’alumnat. El personal docent que hi tenia plaça fixa passarà a ser personal laboral fix del Departament d’Educació i es nomenarà un nou director que sigui funcionari del Departament, tal i com estableix la normativa sobre la funció directiva en l’àmbit docent. S’està treballant conjuntament per concretar tots aquests aspectes.

A més, ha assegurat a l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, que aquesta no és l’única actuació que es farà al municipi. El titular del Departament ha explicat que es treballa “de forma molt intensa des de fa mesos” amb l’Ajuntament en la reordenació dels equipaments educatius de la ciutat. A més de la integració de la Joviat, ha assenyalat com a prioritat la millora de l’oferta educativa, pel que fa a escoles, instituts i, especialment, la postobligatòria.

Més integracions

La de l’Escola Joviat és la dotzena integració de centres a la xarxa pública des de la publicació del Decret Llei 10/2019, que regula aquesta qüestió. El conseller ha avançat que és la primera que s’anuncia per al proper curs però “en vindran d’altres”, ja que s’està en converses molt avançades amb altres centres.

Gonzàlez-Cambray ha recordat que les condicions per a integrar centres a la xarxa pública són que la petició arribi de la titularitat, que la decisió sigui sostenible en el temps, doni resposta a necessitats d’escolarització i que l’edifici reuneixi les condicions per a una oferta educativa pública. “Forma part d’una aposta del Departament per donar continuïtat als projectes educatius de centres que fan una funció social”, ha indicat.

Comparteix l’article: