El sommelier Ferran Centelles, Pessics Pastisseria, Mas Maçaners i la Fundació ALÍCIA, guardonats en la 17a Edició dels Premis de l’Escola d’Hoteleria JOVIAT

Aquest dijous al vespre s’ha celebrat la 17a edició dels Premis de l’Escola d’Hoteleria JOVIAT, un esdeveniment anual que des del 2006 reconeix referents del món de la gastronomia pel seu valor i gran aportació en el sector. Els guardonats d’enguany són el sommelier Ferran Centelles Santana, Pessics Pastisseria a Artés, d’Ariadna Soler, la granja avícola Mas Maçaners, de Castellfollit del Boix, i la Fundació ALÍCIA, a Sant Benet de Bages.

L’acte de lliurament dels premis s’ha fet en el marc de la festa de graduació de l’Escola d’Hoteleria, amb la 33a promoció del Grau Mitjà de Cuina i Serveis, la 28a de Pastisseria i l’11a del Grau Superior de Direcció de Cuina.

Els Premis estan representats per una escultura de l’artista manresana Àngels Freixanet. L’obra, que està creada de manera única per a cada ocasió, és un barret de cuina de ferro forjat, del qual ja n’hi ha cinquanta-vuit exemplars repartits arreu del país, i del món. Un cop més, el president de la Fundació JOVIAT, Jordi Vilaseca, ha estat l’encarregat d’entregar-los:

Trajectòria Professional: Ferran Centelles Santana, exalumne de la novena promoció de l’Escola d’Hoteleria ha estat premiat per un recorregut imponent i ple de reconeixements nacionals i internacionals. Centelles va formar part de l’equip del Bulli amb qui encara està vinculat amb la Bullifoundation; és emprenedor i fundador de l’Escola Outlook Wine i el portal Wineissocial, primer club de vins online. També és docent i divulgador, ha publicat diversos llibres que són una gran contribució al món de la sommelieria. Actualment és reconegut com un dels sommeliers nacionals i internacionals de referència.

Projecte Empresarial: Pessics Pastisseria, d’Ariadna Soler, exalumna de la setzena promoció de pastisseria, premiada per ser un exemple d’emprenedoria, creativitat i compromís amb la qualitat i la sostenibilitat. Artesana i dissenyadora dels famosos pessics, els petits mossecs de galeta.

Empresa Col·laboradora: Mas Maçaners, amb Òscar Badias al capdavant del projecte familiar, una granja avícola ecològica als peus de Montserrat, guardonada pel seu compromís amb la qualitat del producte i amb el servei acurat i sempre atent cap a les cuines de JOVIAT.

Premi d’Honor: Fundació ALÍCIA, amb Toni Massanés a la direcció general, premiada per la seva tasca de recerca, estudi i divulgació del patrimoni alimentari, i el seu impuls cap a una societat més sostenible i conscient a través de l’alimentació saludable. Un referent del territori amb un impacte mundial.

Els Premis celebren les fites individuals i col·lectives, alhora que reflecteixen els valors de l’Autenticitat, el Compromís i l’Excel·lència que JOVIAT impulsa entre l’alumnat i la comunitat educativa. Són el reconeixement a les persones, als projectes i a les entitats que, a través de cuina i la gastronomia, generen un impacte de valor al territori.

Comparteix l’article: