Comiat de les “Ànimes perdudes” d’Àngels Freixanet

Després de quatre mesos d’acompanyar-nos pels espais de l’Escola, les «Ànimes perdudes» ens van dir adeu amb un ritual de comiat, íntim i emotiu, el dimecres 13 de març, dia en el qual es comptaven quatre anys des de l’inici del confinament. Les escultures de l’artista manresana, elaborades en ple confinament, ens van transmetre el record d’aquelles persones que se’n van anar sobtadament a causa de la pandèmia i van deixar un buit en la nostra societat. Les obres ens van emocionar i ens van fer reflexionar, tant a través de les visites guiades (més de quatre-centes), com a través dels treballs artístics que va realitzar l’alumnat de JOVIAT.

L’acte, que va aplegar una cinquantena de persones, va començar amb un visionat de les notícies sorprenents d’aquell divendres de març del 2020. Seguidament, es posaven paraules a aquest homenatge a través dels treballs i de les reflexions de les persones assistents; entre elles, la pròpia artista, Àngels Freixanet i una representació de l’Ajuntament amb Anjo Valentí, primer tinent alcalde i regidor manresà. També hi va assistir una representació dels artistes de l’Art de viure d’Ampans, de l’alumnat i de tot l’equip de Fundació JOVIAT, juntament amb amistats que s’hi van voler sumar. Va ser un vespre emotiu a JOVIAT, en què es va donar lloc a la cura i al benestar, i a dedicar-li temps al llenguatge de l’art, que tan necessari és per a les nostres emocions.

Obres presentades:

• Vídeo de Noèlia Fernández, de Cuina i Serveis, amb la recepta El Bou a la Wellington, un plat de ferida oberta inspirat en l’obra Ànima de Corpus.

• Mostra de textos de l’alumnat de batxillerat: Irene Pinzolas, Ana Romero, Èlia Arisó, Martí Perramon, Pol Villalonga, Oriol Garcia i Sarasvati Fontanet. • Pintura de Lucas Jiménez, de l’Art de Viure

• Vídeo muntatge d’un grup d’alumnes de sanitàries i d’informàtica, que recull les seves emocions.

Imatges Instagram aquí

Comparteix l’article: