Celebrem la graduació de cinc-cents alumnes de formació postobligatòria i diem adeu amb emoció als ensenyaments obligatoris

Acomiadem el curs amb nou actes de celebració i diem adeu amb emoció a 38 anys d’ensenyaments obligatoris.

Més de cinc-cents alumnes de la formació postobligatòria es graduen i s’obren camí cap al món universitari i professional.

Cada mes de juny, vivim el final de curs de manera intensa, amb moments en què diem adeu a l’any acadèmic, a l’etapa formativa o a una llarga trajectòria dins del centre. Aquest any, però, ha estat especial perquè, a més d’acomiadar l’any amb nou actes de celebració per a cada etapa educativa, tanquem un capítol de la nostra història de 38 anys d’ensenyament obligatori al centre històric de Manresa.

Per una banda, l’alumnat d’educació infantil, de primària i d’ESO ha viscut les seves festes de pas i de final d’etapa al costat de les famílies i de l’equip de l’escola amb un sentiment nou respecte el d’anys anteriors. A l’alegria de passar de curs se li ha sumat, també, la nostàlgia de saber que aquests actes serien els últims com a Joviat, perquè a partir de setembre passaran a formar part de la xarxa de centres públics de Catalunya amb el nom d’Institut Escola de Manresa, amb un nou director al capdavant i amb el mateix equip docent i administratiu.

Per altra banda, més de cinc-cents alumnes dels ensenyaments postobligatoris han celebrat les festes de graduació i han dit adeu a la seva formació de batxillerat i de les diverses famílies de formació professional. Els actes, sempre compartits amb les famílies i l’equip docent, han estat farcits de reconeixements pel camí fet i per tots els èxits aconseguits, i amb el missatge de la Fundació que ha animat les persones graduades a deixar la seva empremta de professionalitat i humanitat al món.

En aquesta nova etapa que comença, enfoquem la nostra missió en impulsar nous reptes i noves oportunitats a les carreres professionals i acadèmiques de l’alumnat dels ensenyaments postobligatoris i de la formació contínua i ocupacional, i emprenem amb força una nova visió que reforça la relació amb el món empresarial, el món universitari i la projecció internacional.

L’Escola d’Hoteleria

El tret de sortida va ser l’1 de juny i el va donar la graduació de la 32a promoció de cuina i serveis, la 27a de pastisseria i la 10a de direcció en cuina. En el marc del mateix acte es va celebrar l’entrega de la 16a edició dels Premis Escola d’Hoteleria Joviat a la Trajectòria Professional, a l’Empresa Col·laboradora i al Projecte de Restauració.

L’Escola d’Hoteleria suma més de dos mil cinc-cents alumnes graduats en la història, molts dels quals tenen trajectòries brillants i ocupen llocs de referència i prestigi en la gastronomia catalana i mundial. Així, enguany, el Premi a la Trajectòria ha viatjat cap a Washington, a mans de Rubén García Castilla. El Ruben és director de recerca i desenvolupament culinari a ThinkFood Group, del famós xef José Andrés, i director creatiu del restaurant Minibar, del mateix grup; També, és propietari d’un projecte gastronòmic al centre de Washington on hi ha una Masia catalana que es diu Casa Teresa, en homenatge a la seva àvia. El Premi a l’Empresa Col·laboradora s’ha quedat al Bages, a Peixos 92 de Castellbell i el Vilar, amb la família Claret al capdavant, l’empresa familiar que té més d’un segle d’experiència portant el millor producte de la llotja cap a les nostres cuines. El Premi al Projecte de Restauració ha recaigut als restaurants Al Punt i La Punta, de l’Albert Estruch Canet i la Maria Àngels Crespiera Escalé, ambdós exalumnes que van engegar aquest projecte familiar al passeig d’Artés fa 20 anys.

L’últim acte va ser la graduació de la 6a promoció del Diploma de Sommelieria, que va tenir lloc el passat 26 de juny en un paratge privilegiat de la comarca, a Les Tines d’en Tosques, dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Aquesta titulació pròpia té el reconeixement acadèmic de la Universitat de Manresa i de l’Associació catalana de Sommeliers, amb un quadre docent de luxe en àmbit nacional i internacional.

La formació professional

El 2 de juny més de mil cinc-centes persones es van reunir al pavelló de Joviat per viure aquest moment de la graduació dels cicles formatius de les famílies professionals de Sanitat, Agrària, Activitats físiques i esportives i Informàtica. Es van celebrar dos actes, un per a graus mitjans i l’altre per a graus superiors, en què hi va haver la tradicional entrega de diplomes, els emotius parlaments dels protagonistes, i la participació d’Enric Bastardas com a convidat especial, que va donar un missatge motivador i engrescador a tots els assistents. Els actes van estar amenitzats amb l’actuació musical de dos alumnes, Rosa Riera Anguera i Mario Escribano González.

El 13 de juny, va ser el torn de l’alumnat del cicle superior d’Administració i finances, que es va graduar a les instal·lacions del campus professional de la FUB, ja que Joviat i la Universitat de Manresa imparteixen aquesta formació de manera conjunta, compartint expertesa, coneixement i recursos.

El batxillerat

El divendres 16 de juny va tenir lloc al castell de l’Oller del Mas la graduació de batxillerat de ciències socials, ciències de la salut, econòmic-jurídic i tecnològic. En aquest indret ple d’història i de valor cultural, l’alumnat va celebrar l’acabament d’una etapa i el pas cap a la vida universitària i professional, després de viure dos anys en un batxillerat que es caracteritza pels projectes innovadors d’un segell metodològic propi. També, hi va haver el reconeixement als vuit alumnes que van acabar el batxillerat Dual americà, el qual tindrà la seva pròpia festa de graduació durant el mes de juliol a Madrid, juntament amb estudiants d’arreu del país.

Comparteix l’article: