La importància dels Rituals

Els rituals venen dels temps on els humans es connectaven amb el propi cos i amb la terra i on, veneraven els Déus i les forces de la naturalesa. La societat occidental els va perdre un dia perquè no els entenia. El filòsof Sam Keen diu que és això el que ens fa viure en l’època de la por i de l’ansietat perquè l’ànima no sap en quina etapa de la vida està. El ritual és un acte ple de simbologia que -com deia la mestra Sobonfu Somé- avisa l’ànima que alguna cosa ha passat, està passant o passarà. Aquí la seva importància! Els rituals parlen l’idioma de la vida i gràcies a ells, la nostra ànima no es perd i pot anar passant de curs, calmada i tranquil·la.

Ara és el moment dels rituals de tancament d’etapa, de pas i de comiat, espais que donen lloc a la veu de l’alumnat, de les famílies i de l’escola, que ordenen sentiments i reconcilien fets. Espais per escoltar-nos, per cuidar-nos i per sentir-nos una mica més lliures.

Al setembre arribaran els rituals d’acollida i després, amb el pas del temps, en seguirem fent perquè hi haurà situacions especials que així ho voldran: moments amb una miqueta de música, interioritat i silenci…rituals de celebració, de dol i de reconeixement.

Els rituals deixen entrar la vida a l’Escola i en tenen cura marcant inicis, canvis o transformacions. Que bé, que els estem recuperant!

 

Ritual de les Claus i Ritual de Comiat del curs

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading