“La bondat ens dona l’energia per mantenir viva la flama de la vida”

de Maria Mercè Conangla i Jaume Soler.

El passat 6 d’octubre -just fa un mes- es va presentar el llibre «Bondat en acció», de la Maria Mercè Conangla i el Jaume Soler, dues persones bones.
Fundadors de l’Institut d’Ecologia Emocional de Barcelona, amics i col·laboradors de l’Escola, amb qui vam iniciar el treball dels tres valors: Confiança, Responsabilitat i Gratitud.
L’acte va tenir lloc a la Casa del Llibre de Barcelona, un indret fantàstic envaït de llibres i arrebossat de vida, on la gent hi passeja lentament mentre s’imagina protagonista de les històries que allà hi habiten. La presentació es va fer en una sala de vidre, per un cantó hi havia un jardí que semblava un bosc i per l’altra, la profunditat dels passadissos flanquejats de saviesa. A l’escenari, el gran protagonista, “Bondat en acció», presentat de la mà amb l’Institut de la Bondat, que ha nascut amb la voluntat de ser un motor per aplicar les propostes del llibre.
La presentació va anar a càrrec de la Maria Mercè, el Jaume, l’Alexandre Amat, editor, i el Xavier Guix, gran amic de la parella, psicòleg i escriptor.
Núria Conangla hi posà la banda sonora amb el seu violoncel.
«Bondat en Acció» és intel·ligència sensible i sàvia, és la intel·ligència del cor. És la màxima expressió de la intel·ligència del ‘jo’ a favor del bé comú.
«És moment de passar de la bondat, a la bondat en acció», ens diuen la Maria Mercè i el Jaume. Aquest és el lema, el propòsit, el sentit i la direcció d’aquest llibre humil, que és el recull de molts anys d’estudi i d’experiència viscuda i compartida al voltant d’aquest mot que poc podem definir. La Bondat és essencial i, per tant, indefinible. La Bondat és l’acció que pot canviar l’evolució del món que tendeix cap a un sentit contrari.
I el llibre ens convida precisament a això, a passar a l’acció, perquè ja no ens serveix la teoria i ja no ens convenç el coneixement sense aplicació. La seva lectura impactarà a la nostra vida, família, escola i societat en general i, ens durà a un entrenament constant del bé.  La base d’un cervell sa és, precisament, la bondat, present en l’ADN del nostre cor. 
Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading