«Educar-nos per educar des del valor» Dra. Rosa Casafont

El passat dijous 27 de setembre la Dra. Rosa Casafont va venir a l’Escola Joviat per mostrar-nos i demostrar-nos que som molt més del que pensem, que som lliures de pensament!

El títol de la conferència «Educar-nos per educar des del valor» respon a la necessitat d’educar des de la consciència a partir de l’autoconeixement. Així, en poc més d’una hora ens va explicar des de la neurociència el funcionament de la nostra ment i de la relació amb el nostre cos.

El nostre cervell és plàstic, el que vol dir que aprèn constantment, igual que nosaltres fem amb les experiències de la vida. A les poques hores de néixer ja comencem a aprendre per imitació i és a partir d’aquest coneixement que la Dra. Casafont subratlla una de les frases força de la conferència: L‘exemple és més potent que les normes”. Com a adults tenim, doncs, molta responsabilitat en l’educació dels nostres petits i joves i és per això, que necessitem transformar les nostres conductes a través de modificar els nostres pensaments.

La ment s’expressa a través del cos i el cos expressa allò que el cervell fabrica, per tant, cos i cervell són escenaris de la nostra ment. Començar modificant el cos, doncs, és el primer pas per rectificar la ment.

Per poder canviar els nostres circuïts de pensament, de sentiment i de comportament, la Dra. Casafont ens va donar algunes eines:

1. Dirigir la nostra atenció conscient cap allà on volem.

2. Modificar postures del cos.

3. Marcar estil amb un somriure i posar HUMOR a la vida!

n eines que ens poden semblar difícils de posar en pràctica en algunes ocasions, però més difícil és no fer-ho i estar sempre enfadat, preocupat o arronsat.

Mentre va anar dibuixant la complexitat del cervell i l’art de la ment, la Dra. Casafont ens va obsequiar amb una mirada radiant, un somriure encomanadís i una energia vital. Ens va deixar amb ganes de saber-ne més i de continuar viatjant cap al nostre cervell emocional. I amb una última recomanació de resum del que va ser la xerrada:

«CREA UNA VIDA IL·LUSIONANT amb rutines per el cos i expectatives i diversitat per la ment»

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading