Sessions de tast de vins: dos cursos, dos nivells…

Comencem pel principi. Abans d’entrar a analitzar a fons regions vitivinícoles i altres productes gastronòmics, cal saber com es fa un tast.

Durant el primer curs, és molt important aprendre les tècniques bàsiques d’un tast “acadèmic”, tradicional, clàssic. És important que els nostres alumnes aprenguin, memoritzin la mecànica d’un tast. No deixar-se cap pas, fer-ho de manera ordenada, saber sintetitzar i extreure la informació justa i necessària. I, evidentment, aprendre a interpretar quin vocabulari hem d’utilitzar, en funció del públic que tinguem. Per això, comptem amb un professor de luxe.

En Sergi Figueras, Millor Sommelier de Catalunya 2012, va ser també Mejor Sumiller de España el mateix any. Actualment treballa com assessor comercial al Celler Tarroné (a la Terra Alta), a més de ser propietari de l’empresa Thunder Wine Makers, en la que es dedica, juntament amb el seu soci i amic Antonio, a fer vins a mida. Ell és qui s’encarrega d’introduir els nostres alumnes al món del tast de vins professional.

Bona feina!!

A segon, la perspectiva ja canvia una mica. De tastar, ja en saben. Com a mínim des del punt de vista més tècnic i professional. Ara el què toca és obrir la ment i aprendre a interpretar un vi. Aprendre a escoltar el que el vi t’explica. Amb aquesta finalitat, un seguit de sessions, am

b ponents diferents, de perfils i procedències diferents. Amb maneres d’entendre el vi diferents. Amb maneres de tastar diferents.

Antonio Lopo, mestre de mestres. D’una sensibilitat extrema, no acostuma a sortir massa a mitjans ni a fer tastos comercials. Però és dels sommeliers amb més coneixements que tenim, amb un nas impressionant. Actualment, a més d’assessorar diversos establiments (alguns amb estrella Michelin), és propietari, juntament amb en Sergi de Thunder Wine Makers.


Ferran Centelles: sobren les paraules. Sommelier d’El Bulli des del 2000 fins al dia del tancament; guanyador del Trofeo Ruinart al Mejor Sumiller de España l’any 2006; autor de diversos llibres, entre ells “Que vino con este pato?”; cofundador de Wineissocial; col·laborador de la Jancis Robinson (una de les persones més influents al món del vi mundial); responsable de begudes del projecte Bullipèdia… No acabaríem mai.

 

Vaja, que hem començat el curs amb uns ponents d’autèntic luxe. I espereu, que el què vindrà durant les pròximes setmanes…

 

Publicat dins de

CATEGORIES

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading