Voleu saber què fem els infants d’EI5 a Music in English?

En aquesta entrada al blog us volem explicar alguns dels continguts musicals que hem estat treballant a Music in English a EI5 durant aquestes primeres setmanes de curs i adjuntar-vos alguns vídeos perquè pugueu reforçar el que hem après a l’aula a casa si és que us ve de gust.

La primera cançó que hem après aquest curs, després de repassar la de “Say Hello”, és “How do you do”. Es tracta d’una cançó per saludar els companys i dir-los que estem contents de trobar-los. La que escoltem a la classe no és aquesta versió, però és la que hem trobat via internet perquè pugueu cantar-la a casa tots junts en família. A l’aula, ens movem lliurement fins que trobem un company i el saludem. Primer, donant-li la mà, i després portant la pulsació a sobre el nostre cor. Això sí! Sempre mirant-nos als ulls, com ha de ser!

Aquesta cançó, en ocasions, l’hem acompanyat amb els triangles i els claves. Amb els primers, com que tenen un so llarg, portàvem la pulsació doble. Amb els claves, que tenen un so curt, portàvem la pulsació simple.

Dins del marc del projecte SI hem après una cançó sobre els 5 sentits i els òrgans que fan possible que puguem veure, sentir, olorar, tocar i tastar:

Hem estat treballant els conceptes de ràpid i lent. Durant uns dies, hem estat escoltant i ballant amb músiques a diferents velocitats. Algunes d’elles, de Hap Palmer. Només escoltar-les, sabíem si anaven a la velocitat que va un conill quan corre o bé a la d’una tortuga a la que li costa caminar. De vegades, però, n’hi havia que no eren especialment ràpides ni lentes.

Aquest treball ens ha servit per preparar l’audició: “la marxa dels nans”, d’Edward Grieg.

Edward Grieg va ser un compositor noruec (1843-1907) gran virtuós del piano. Una de les seves obres va ser la “marxa dels nans” on, d’una manera descriptiva, hi reflectia la història de la Blancaneus i els set nans; és a dir, “The Snow White and the seven dwarfs”. Hem representat aquesta audició: els nens fèiem de nans i les nenes de Blancaneus i a l’inrevés. I hem treballat el ràpid i el lent (fast and slow): els nans anaven movent-se ràpidament i de puntetes per la sala de Musi-cos en sentir la música més ràpida, i anaven a fer companyia a les “Blancaneus” quan la música lenta ens avisava que ja estaven dormint…

Hem celebrat Tots Sants i com cada any, ens ha vingut de gust celebrar el Halloween. A qui no l’espanta un monstre, una bruixa, un vampir o un fantasma? Us deixem coses que fan por fent un ball que fa por per desitjar-vos un feliç Halloween!

L’instrument que hem començat a conèixer i que ens ha servit d’excusa treballar audicions, per portar la pulsació tocant instruments de percussió, cantar cançons i aprendre petites danses… ha estat la guitarra. Hem conegut com és i com sona perquè en tenim una a l’aula de Music. La Núria ens ha explicat que les guitarres estan fetes de fusta, tenen 6 cordes i un forat rodó a la caixa de ressonància perquè pugui sortir el so que fan les cordes al vibrar. També hem vist com s’afinen les cordes amb les clavilles. I hem escoltat algunes audicions on sonava aquest instrument. Una d’elles és la dansa número 4 de Granados. L’hem acompanyat tocant el carilló.

I en aquesta que us deixem tot seguit apareix en Francisco Tàrrega tocant “Rosita polka”:

Coneixeu la dansa del “Boogie Boogie” oi? Doncs els dracs molt aviat aprendrem la versió anglesa d’aquesta dansa. Amb ella aprendrem i repassarem les parts del cos i els conceptes de “dins” i “fora”, alhora que ens ho passem bé ballant.

També hem ballat altres danses i hem treballat la relaxació fixant-nos en com sonen les campanes “DO” “RE” “MI”  “SOL”  i “LA”. També ens hem relaxat escoltant contes i músiques tranquil·les  mentre ens fem massatges, dibuixem la natura a l’aire o ens movem tranquil·lament per l’aula. Hem tocat la nota RE al carilló per acompanyar una peça musical.

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading