Voleu saber què fem els infants d’EI4 a Music in English?

En aquesta entrada al blog us volem explicar alguns dels continguts musicals que hem estat treballant a Music in English a EI4 durant aquestes primeres setmanes de curs i adjuntar-vos alguns vídeos perquè pugueu reforçar el que hem après a l’aula a casa si és que us ve de gust.
L’instrument que hem començat a conèixer i que ens ha servit d’excusa per treballar audicions, per portar la pulsació tocant instruments de percussió, cantar cançons i aprendre petites danses… ha estat el violí. Tenim tanta sort que hem pogut veure i sentir aquest instrument en directe a la classe! Està fet de fusta i es toca amb un arquet. Té dos foradets en forma de S per on deixa sortir el so. Ah!I té 4 cordes!

Cada vegada ens resulta més fàcil reconèixer el seu so! En aquest vídeo veureu com aquesta noia toca la cançó -que la majoria coneixeu- “Let it go”:

A més, hem estat aprenent aquesta cançó tan xula que parla dels diferents estats d’ànim. No us penseu que ens resulti gaire fàcil fer les accions que ens demana la cançó només dues vegades seguides i quan toca! Un cop ja hem après molt bé la cançó l’hem acompanyat amb els instruments que hem trobat més adequats: per exemple, enlloc de picar de mans alguns hem tocat el claves, enlloc de picar de peus a terra hem tocat el tambor, i a l’hora de posar-nos a dormir hem fet “glissandos” amb la flauta d’èmbol. Però cada grup ha preferit diferents instruments!

Per donar la benvinguda a la tardor hem après aquesta cançó que ens parla dels canvis que apareixen durant aquesta època i l’hem acompanyat gestualment. Les primeres vegades que l’hem cantat, ho hem fet fent servir la tècnica del semàfor: quan el semàfor està en verd cantem en veu alta, però quan està en vermell només vocalitzem però cantem per dins…

https://youtu.be/6EpcX2l6eow

Per preparar Tots Sants, des de Music hem ballat una cançó de “Halloween”! Ens encanta imitar aquest noi quan balla:

També hem ballat algunes danses. En aquest vídeo ens veureu ballar-ne una de grega, el sirtaki. El sirtaki es pot ballar en línia o en rotllana amb les mans a les espatlles dels companys. La dansa comença lenta i després s’accelera:

Si parlem de la tardor i de violins, és indispensable pensar en Vivaldi: Antonio Vivaldi va néixer a Venècia fa uns 330 anys i des de ben petit ja va estudiar música. El que més li agradava era compondre i tocar el violí. En el seu concert de “Les Quatre Estacions” buscava imitar els sons de la natura amb els instruments de corda, violí, viola, violoncel i contrabaix. Nosaltres hem treballat el tercer moviment de “LA TARDOR”. En el que més ens hem fixat és en la seva forma rondó, en la qual hi ha un tema que es va repetint. Ja ho veureu, cliqueu en aquest enllaç i feu una ullada al vídeo:

Hem après aquesta cançó. Cada cop que sonen les hores, toquem el triangle tantes vegades com sona el rellotge:

Finalment, hem treballat la relaxació. Fixant-nos en com sonen les campanes “DO” “MI” “SOL” i “LA”, i escoltant contes i músiques tranquil·les mentre ens fem massatges o movent una tela gegant simulant un mar que bressola els peixos que hi viuen. Fins i tot, en alguna ocasió, ens hem aturat per escoltar el so relaxant de l’aigua de la pluja.

En aquest vídeo ens veureu als gegants de la Carlota escoltant una altra música grega mentre ens movem al so de les ones del mar…

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading