Visitem “Els cavallets de Manresa”

Aquest matí hem visitat el local de l’Agrupació Cultural del Bages, al carrer Talamanca. Aquesta agrupació és una associació sense ànim de lucre que  treballa pel foment de la cultura i les celebracions tradicionals a la comarca del Bages.

Els primers en arribar-hi hem estat els elefants d’EI3. Volíem veure de prop els Cavallets de Manresa i saber-ne més coses. Els dos senyors que ens hi esperaven (el Mingo i el Quim, l’avi de la Bruna d’EI3A) ens han explicat que les primeres referències que es troben dels cavallets daten de l’any 1601. I l’any 1982, després de més de 100 anys desapareguts, l’agrupació cultural del Bages els restaurà i els donà a la ciutat, fent que passessin a formar part de la imatgeria de la ciutat. Els cavallets de Manresa surten com a mínim dos cops a l’any: per les festes de la Llum i per la Festa Major, i els porten nois i noies d’entre 14 i 16 anys.

Ens han ensenyat dos dels cavallets, però ens han dit que en tenen deu! Sabeu que cadascun d’ells pesa 10 quilos? També ens hem posat els cascs i hem agafat els escuts que els acompanyen. Algunes de les nostres mestres han intentat fer el ball acompanyades de la música, però no us penseu que els hagi resultat gaire fàcil!!! Les podreu veure en el vídeo…

Quan els alumnes d’EI3 hem acabat la visita, ha estat el torn dels gegants d’EI4, i finalment el dels dracs d’EI5. Tots hem tingut temps d’escoltar les explicacions i de veure de prop els cavalls, els escuts i els cascs. I tant els gegants com els dracs fins i tot ens hem assegut a dins dels cavallets! Quina emoció! I hem marxat amb unes enganxines molt xules per pintar tot ballant al so de la música.

Moltes gràcies per dedicar-nos tot el matí, Quim i Mingo . Ha estat una visita molt interessant i hem après molt!

 

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading