Va de carabasses

A l’atelier, hem tingut uns fruits de la tardor un xic peculiars: unes carabasses petitones, amb formes i colors molt diferents a les que estem habituats a veure.

Teníem el repte de dibuixar-les i pintar-les amb aquarel·les tal com són a la realitat: fixant-nos molt bé amb la seva forma, els seus colors i tots els detallets que podíem observar. No era una tasca gens fàcil! Als que ens costava una mica trencar el gel i començar a dibuixar, vam agafar la carabassa per resseguir, i un cop ja havíem perdut la por al full en blanc, tot solets dibuixàvem i pintàvem la resta de detalls que havíem observat.

Tocar-les i mirar-les des de diferents punts de vista ens ajudava molt. Tots els dibuixos van quedar ben diferents! I aquesta és la riquesa: veure com hi ha tants punts de vista diferents com persones!
Uns vam dibuixar les carabasses mirant-les des de dalt, d’altres mirant-les del davant, d’altres vam fixar-nos més en les ratlles, d’altres en els petits cercles que tenien algunes, i d’altres vam parar molta atenció en els colors.

Podíem dibuixar una, dues, tres o totes les carabasses.

L’Esteve es va fixar com canviava de color l’aigua cada cop que utilitzava un color nou i netejava el pinzell.

Aquests reptes posen en marxa molts processos mentals que s’amaguen al darrere de quatre petites carabasses!

Us deixem uns vídeos perquè pugueu veure com hem resolt aquest repte:

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading