Una colla de joves ens explica el conte “No miris cap a un altre lloc”

El dimarts a les 12h els dracs d’EI5 vam anar a l’arbreda, on ens esperava una sorpresa molt agradable. Una colla de joves que fan un curs del CAE acompanyats de la seva professora -la Maria Navarrete- ens venien a explicar un conte que ells mateixos havien inventat. El curs que estan fent aquests set joves al CAE es diu “Educar en valors en el lleure” i està emmarcat en un curs d’accions de formació professional per a la ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya, SOC, que dura tot l’any 2019.

Per començar, els joves ens van ensenyar unes làmines amb diferents paisatges: una ciutat, el mar, un volcà, un bosc, un desert… En primer lloc, ens van situar a la ciutat, una ciutat grisa i apagada. I des d’allà, ens vam anar movent cap als altres paisatges. Ens posàvem una motxilla i anàvem a pujar una muntanya… fins i tot ens van animar a fer un foc de camp per coure una botifarra. Però no vam apagar bé les flames, i una petita guspira va fer reviure el foc, i tots els paisatges es van encendre. Els animals, amb la nostra ajuda, van intentar apagar les flames, però no vam ser prou ràpids i un trist color negre es va apoderar de tots els paisatges. L’endemà, però, va sortir el sol altra vegada, i va donar forces a les petites llavors que havien quedat escampades per tornar a créixer a poc a poc.

Amb aquest conte vam aprendre que hem de tenir molta cura del bosc, i que l’hem de cuidar a ell i als animals que l’habiten. Si no cuidem la natura, com passa en el conte, i tots i totes fugim, ho perdrem tot. Sort de l’ocellet que en comptes de fugir va decidir apagar el foc! La història no va acabar del tot bé, però per sort, amb les danses i jocs que ens va proposar la Maria acompanyada de la seva guitarra ens vam quedar amb un bon regust de boca! I a més, ens van deixar de regal les precioses làmines amb diferents textures que havien confeccionat per a l’ocasió. Moltes gràcies per la vostra generositat!

No deixeu de mirar aquest recull de fotos i un vídeo amb fragments del conte i de les cançons:

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading