Els alumnes de 2n d’ESO de l’escola han acabat el seu projecte de l’hort, i dimarts a la tarda van voler fer-nos partíceps del que han après durant tot aquest temps que hi han estat treballant. És per això que cada grup d’alumnes va escollir una de les verdures que creixen a l’hort i que han estat cuidant i ens la van explicar als nens i nenes d’EI4 i EI5. A més dels coneixements teòrics i pràctics que van compartir amb nosaltres, també ens van preparar jocs: vam haver de separar les verdures de les fruites, els vegetals que fan moltes arrels dels que en fan poques…
Els gegants i els dracs vam anar passant pels diferents grups de manera rotativa. D’aquesta manera, un mateix grup d’alumnes de parvulari aprenia coses sobre les albergínies, després sobre les carabasses i tot seguit anava amb el grup d’alumnes d’ESO que explicava les maduixes o els calçots. Els infants de parvulari vam poder assistir a l’explicació de 2 o 3 verdures, segons l’estona que destinava cada grup a les activitats i el número d’activitats que hi havia preparades.
Abans, però, el professor dels alumnes d’ESO Josep Piñol va fer una explicació prèvia sobre els productes que hi havien plantats a la part més important de l’hort. Ens va explicar per què els vegetals necessiten aigua, per què algunes plantes s’han de protegir i hi posem una capsa a sobre o en canvi s’han d’oxigenar…
En una conversa amb les mestres de Parvulari, Josep Piñol va descriure aquesta activitat com a molt positiva per ambdues parts. Va dir que havia notat que els grups dels nens i nenes de P5 ja tenien molts més coneixements sobre el tema, però que tot i així s’adonaven que encara hi havia moltes coses que podien aprendre.
Moltes gràcies nois i noies d’ESO per compartir els vostres coneixements amb nosaltres!
El que és important és aprendre amb sentit, no perquè toca, no perquè està al llibre, sinó aprendre tot allò que és útil per a la vida, allò que és útil per interpretar el que passa fora de les aules.” Fernando Hernández (2014)