Un dia fantàstic al “bosc dels sentits”

A hores d’ara ja us deveu haver adonat, de com n’estem de cansats, oi? Avui ha estat un dia d’aquells en què no hem parat. Al matí hem hagut de ser ben puntuals a l’escola. Ens hem hagut d’esperar una estona fins que han arribat els autobusos i de seguida que hem pogut hi hem pujat per arribar el més aviat possible a la casa de colònies de Dom Bosco, a Castellnou de Bages.

Després de menjar un parell de galetes per agafar forces, i quan ja havíem conegut els monitors que tindríem durant l’estona que durés el taller del bosc dels sentits, ens ha vingut a veure la fada del bosc, acompanyada d’un follet. Ens han explicat que és molt important tenir cura dels arbres, les plantes i els animals que habiten el bosc i ens ha convidat a fer una gimcana amb diferents proves per poder gaudir d’aquest espai que ens omple els pulmons d’energia.

Hem fet moltes proves diferents en les quals hem posat a prova els nostres cinc sentits. Totes elles estaven repartides pels diferents espais de la casa i estaven explicades en uns fulls que hi havia penjats amb el seu corresponent dibuix. En una de les proves, un company nostre s’amagava i feia sonar un xiulet, de manera que només el podíem trobar guiant-nos pel sentit de l’oïda. En una altra, un company es tapava els ulls i l’altre l’havia de guiar pel bon camí. En una tercera prova, dibuixàvem una fulla d’un arbre o bé en calcàvem la seva textura. També hem observat els colors de la natura, hem tancat els ulls per sentir-ne els diferents sons, hem observat insectes amb les lupes, hem olorat diferents herbes que hi havia tancades en unes bossetes… i a tots els qui ens ha vingut de gust els monitors ens han maquillat la cara!

Un cop acabada la gimcana, la fada del bosc ens ha tornat a venir a veure i s’ha acomiadat de nosaltres. Després ja ens hem posat a dinar i mica en mica, mentre anàvem acabant, ens hem posat a jugar al nostre aire. Molts de nosaltres hem passat una bona estona recol·lectant fulles, pedres i troncs. Altres ens enfilàvem a les pedres, jugàvem amb els amics… Penseu que els elefants era la primera sortida que fèiem de tot un dia fora de l’escola, i ens ho hem passat igual de bé que els altres. Això sí, hem acabat ben cansats. I si no us ho creieu, mireu les fotografies que ens han fet les mestres a l’autobús, de tornada a l’escola!

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading