Transformació dels espais exteriors de Joviat 2

Com heu pogut veure i viure, a finals de curs passat i durant tot aquest estiu l’equip d’operaris de l’escola ha estat treballant de valent per tenir a punt els espais exteriors de Joviat 2 de cara a la tornada a l’escola aquest curs 2017-2018.

1718-obresalsespaisexteriors

Durant tots aquests mesos de feina, s’han efectuat les darreres actuacions de la fase 1 de transformació dels espais exteriors, posteriors a les que ja s’havien fet durant els períodes de vacances de Nadal i de Setmana Santa.

Les més rellevants han estat la construcció de grades entre la pista dels 50 anys i l’arbreda i entre la pista dels 50 anys i el Jardinet, la construcció dels nous límits de l’hort i el bosquet, d’un canal d’aigua, fonts, un nou sorral, aules exteriors i un banc:

1718-espaisexteriors

El divendres 8 de setembre, abans que els nens i nenes comencessin l’escola, els mestres de Joviat2 vam fer la inauguració de la Fase 1. L’acte, molt emotiu, va ser conduit pel director pedagògic Jordi Vilaseca, l’arquitecte del projecte Marc Verdés , i l’Esteve i l’Ep Vilaseca, que són les dues persones que s’encarreguen dels temes relacionats amb l’agricultura i alimentació del projecte.

1718-inauguraciodelsespaisexteriors

La festa d’inauguració es va viure amb molta il·lusió, ja que el procés de transformació ha estat llarg i ha comportat moltes preses de decisions i el treball i la dedicació de molts professionals de diversos camps. De fet, tot va començar el juny del 2014 amb una passejada de Jordi Vilaseca pel pati en companyia de la Carme Cols, una mestra jubilada que va venir a compartir la inquietud de repensar els espais exteriors i crear entorns de salut i benestar. De seguida es van afegir al projecte l’arquitecte Marc Verdés i en Joan de Milanta (una empresa de materials creatius per a l’educació). A partir d’aquí, tothom hi ha pogut col·laborar: des dels alumnes, les famíles i l’equip de mestres aportant idees i opinions, alguns alumnes de pràctiques de la UAB observant i documentant els patis… Es pot afirmar que ha estat un treball en equip.

I això no s’acaba aquí! Ara ja s’està pensant i treballant en les actuacions de la fase 2 del projecte

Pels que no heu seguit tot el procés complet, us convidem a visitar l’enllaç següent en el que començàvem a parlar dels nous espais exteriors en l’antic blog:

TRANSFORMACIÓ DELS PATIS EXTERIORS

 

Publicat dins de

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading