Tarda de contacontes

La nostra setmana literària va començar dilluns amb la diada de Sant Jordi: vam sortir a passejar i vam veure la representació de la llegenda al Kursaal. Durant la setmana i en les diferents aules hem confeccionat punts de llibre, hem escrit i dibuixat els nostres propis contes, n’hem explicat dels que portàvem de casa, hem pintat l’auca de Sant Jordi…

Ahir dijous, per anar posant el punt i final a la nostra setmana dedicada als llibres, vàrem rebre la visita d’unes escriptores de contes infantils molt especials:

En primer lloc, la Gemma Sanllehí i la Candi Gonzàlez, mares de l’Eli d’EI4 van venir a explicar-nos el conte ¨L’ostra i el granet de sorra¨ i van tenir l’ajuda dels petits de la casaAquest conte el van escriure amb l’ajuda del Serafí, el germà de l’Eli i van decidir editar-ne sis còpies per regalar a les persones més properes. Si voleu saber més coses de com va sorgir la idea de fer-lo i de què tracta us recomanem que mireu el vídeo que pengem més avall.

Després del conte vam poder fer tantes preguntes com vam voler. En van sortir de molt interessants com ara “on viuen les ostres?”, “les ostres es poden menjar?, “d’on surten les perles?”… i la veritat és que ens les van respondre d’una manera molt aclaridora.

Després va venir a explicar-nos el conte ¨Merlot, el borinot¨ la Pilar Arnaus, que és mestra de primària. Ella ja és tota una experta en el tema, ja que aquest és el quart conte que publica com a escriptora. Va començar publicant “la cuca de llum” (2004)  i “la cuca de llum descobreix el Nadal” /2005) al costat de la Lluïsa Cruz, també mestra de primària que va il·lustrar-los i va seguir amb “L’esquirolet”, que no va arribar fins el 2015.

El conte ens va encantar. No us ensenyarem cap vídeo per no perdre la màgia de la sorpresa tan agradable que tindreu si decidiu comprar-lo i llegir-lo a casa vostra. Segons la Pilar, “Merlot, el borinot” és un conte adreçat als primers lectors però pot acompanyar perfectament la lectura d’avis, pares o germans. El llibre conté dues lectures: la més senzilla en lletra de pal i l’ampliada amb lletra lligada i tracta d’un borinot enfadat que s’adona que ha de canviar la seva actitud quan veu que es comença a quedar sol. Quan la Pilar va acabar d’explicar el conte molts nens i nenes vam dir-li que ens havia encantat. Al parvulari ja en tenim un exemplar a cada classe.

Moltes gràcies a totes per venir!

 

SUBSCRIU-TE

Deixa la teva adreça de correu i cada vegada que fem un apunt t’avisarem
Loading